Timur Soykan: Seçil Erzan’a milyonlarca dolar veren futbolcular ne dekont, ne de belge almışlar

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Timur Soykan: Seçil Erzan’a milyonlarca dolar veren futbolcular ne dekont, ne de belge almışlar
Abone ol
Gazeteci Timur Soykan, milyonlarca dolar dolandırıldıkları öne sürülen Galatasaraylı futbolcuların, ”faiz alacak vaadiyle” Seçil Erzan’a verdikleri paralar karşılığında dekont ve belge almadıklarını yazdı. Futbolcuların sadece kaşeli, imzalı A4 kağıt parçalarıyla yetindiklerini söyleyen Soykan, ” Selçuk İnan, 10 milyon dolar yazan antetli bile olmayan kağıdı savcılığa sundu. Bankacı Seçil Erzan, Emre Çolak’a ise sadece el yazısıyla not vermiş." dedi.

Soykan Denizbank Levent Şube Müdürü Seçil Erzan’ın birçok Galatasaraylı futbolcu ve iş insanını yüksek kazanç vaadiyle kandırdığı ve 44 milyon dolar dolandırdığı iddiasını gündemine taşıdı

Dolandırıldıklarını söyleyen Arda Turan, Emre Belözoğlu, Muslera, Selçuk İnan, Emre Çolak’ın arasında olduğu futbolcular, Seçil Erzan’ın kendilerine ”Bankanın gizli bir fonu var. Bu fonda aylık 35-40 faiz veriyoruz” diyerek kandırdığını ve Denizbank Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Aydoğdu’nun da bu işin içinde olduğunu iddia ettiklerini söyleyen Soykan, Denizbank’ın avukatlarının da futbolcuları, aylık yüzde 35-40 gibi faiz oranına kimsenin inanmayacağını öne sürüyor ve çantalar dolusu para teslim eden futbolcuların aslında tefecilik suçu işlediğini savunduğunu ifade etti.

Birgün yazarı Timur Soykan’ın ”Milyon dolarlık kağıt parçaları” başlıklı köşe yazısının devamı şu şekilde:

”Mesela; Galatasaraylı, milli futbolcu Selçuk İnan, ifadesinde Fatih Terim’in adına ve Denizbank CEO’su ve Genel Müdür Yardımcısı’nın bu fonu yönettiğine inanarak bu yatırıma karar verdiğini söylüyor. Çanta dolu paraları, Denizbank Levent Şubesi’ndeki odasında Seçil Erzan’a verdiğini anlatıyor. Suç duyurusuna dekont sunmuyor ama delil olarak A4 kağıt veriyor.

Antetsiz, tarih yazılmamış A4 sayfasında sadece ‘Denizbank Levent Büyükdere Cd. Şb.’ bankanın kaşesi ve Seçil Erzan’ın imzası var. Kağıtta bazı işlem kodlarının ardından bakiyenin 5 milyon 475 bin dolar olduğu ve işlem tarihinin 4 Eylül 2022 olduğu yazılmış. Vade tarihi ise; 33 gün sonra 7 Ekim 2022. Nominal ödenecek tutar olarak ise 10 milyon 159 bin dolar. Yani Selçuk İnan’ın 33 gün için 4 milyon 684 bin dolar faiz alacağı anlatılıyor.

 Futbolcu Emre Çolak’ın avukatının suç duyurusuna eklediği kağıtlar daha vahim. Eski Galatasaraylı futbolcu Emre Çolak, yurt dışına transfer olmuştu. Aralık 2022’de Seçil Erzan arayarak eski takım arkadaşlarının girdiği fonu anlattı ve büyük faiz oranları teklif etti. Emre Çolak, kardeşi Emrah Çolak’ın hesabına 3 milyon 210 bin dolar gönderdi. Emrah Çolak bu parayı çekip Seçil Erzan’ı aradı. Seçil Erzan “Ben müsait değilim parayı Ali’ye ver” dedi. Emrah Çolak, Seçil Erzan’ın Denizbank Levent Şubesi’ndeki odasında 3 milyon 250 bin doları Ali’ye teslim ettiğini söyledi. Karşılığında hiçbir belge almadı. Daha sonra Seçil Erzan, Emrah Çolak’a el yazısı olan bir kağıt parçası verdi. Bankacılık kodları olan kağıtta “3 milyon 210 bin dolar. 26 Şubat 2023. 1 milyon 28 bin dolar. 4 milyon 238 bin dolar nominal” yazılmıştı. Yani Emre Çolak’ın 3 milyon 210 bin dolarına bir ayda 1 milyon 28 bin dolar faiz alacağı vaat edilmişti.”

Yazının tamamı için tıklayın.


Yorum Yazın