TikTok'un korkutan trendi: Alt kirpikleri keserek gözleri daha büyük göstermek

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
TikTok'un korkutan trendi: Alt kirpikleri keserek gözleri daha büyük göstermek
Abone ol
Büyük bir kesimin takip ettiği TikTok, tehlikeli trendlere bir yenisini daha ekledi. TikTok'ta şu sıralar alt kirpiği kesme akımı var. Görenlerin fikirlerini çoğunlukla ikiye bölen akıma dair detayları ve kullanıcıların yorumlarını haberimizde derledik.

Sosyal medyanın en aktif platformlarından olan TikTok bildiğiniz gibi müzikten güzelliğe kadar birçok farklı sektördeki trendlere adeta yön veriyor. Güzelliğine önem veren kadınlar basit ama etkili sonuçlar verecek güzellik tüyoları arıyorlar. Ancak bu tüyolar sağlığı tehlikeye atabiliyor. 

Özellikle TikTok'ta artan güzellik tüyolarını gören küçük çocuklar büyük tehlike ile karşı karşıya kalabiliyor. 18 yaşındaki TikTok kullanıcısı bir genç kız kirpiklerini kestiği videoyu kendi sosyal medya hesabı üzerinden yayınladı.

@hamsterr_954 kullanıcı adı ile paylaşım yapan ve güzellik trendlerini takip eden Esma isimli genç kadının videosuyla alt kirpikleri kesme akımı tekrar gündeme geldi.

Trendi uygulayan kişiler daha doğal ve minimal bir görüntüye sahip olduklarını, aynı zamanda gözlerinde 'badem göz efekti' olduğu için daha çekik durduğunu söylüyorlar.

Kirpiklerini kesmeyi göze alan kişilerin bilmesi gereken bazı sağlık durumları da var, örneğin doğal bir şekilde dökülen kirpikler çoğu zaman yenilenerek tekrar çıkabiliyor.

Makasla kesilen kirpiklerin ise uzamama ihtimali bulunuyor ve uzun vadede getirebileceği sağlık sorunları tespit edilmiş değil.

Göze oldukça yakın bir şekilde yapılan bu kesim gözün altındaki ince tabakayı zedeleyebiliyor. Alt kirpiklerin olmaması göz enfeksiyonu riskini artırıyor.

Daha çekik gözler elde etmek için alt kirpiklerini kesen kullanıcıya adeta yorum yağdı. 


Yorum Yazın