Tesla'nın Türkiye'de 1 milyon liranın altında fiyata araç çıkarma ihtimali var

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Tesla'nın Türkiye'de 1 milyon liranın altında fiyata araç çıkarma ihtimali var
Abone ol
Elektrikli araç markası Tesla’nın kurucusu Elon Musk’ın yaptığı açıklamalar “Tesla Model 2” Türkiye satış fiyatının 1 milyon lira ya da altına denk gelebileceğini gösterdi.

Berlin’de bulunan ve kompakt otomobiller üretilmesi planlanan fabrikayı ziyaret eden Elon Musk, çalışanlarına teşekkür etmek için yaptığı konuşmada düşük maliyetli ve kompakt elektrikli otomobillerinin de haberini verdi.

Adının “Model 2” olacağı iddia edilen düşük maliyetli otomobilin Türkiye’ye vergisiz girişinin ise 21 bin dolar olması bekleniyor. Türkiye’de 160 kw ve altı araçlara yüzde 10 vergi uygulanıyor. Daha yüksek kw’li araçlarda ise vergi oranı yüzde 50’ye çıkıyor. Bu nedenle Tesla Model 2’nin olası fiyatının 1 milyon lira veya daha altında olabileceği belirtiliyor.

 Teknoloji yazarı Bilal Akgündüz, T24’e şunları aktardı:

“Elektrikli araç vergi düzenlemelerine göre en iyi ihtimalle 800.000 TL olacağı düşünülen bu araç oldukça rağbet görecek gibi duruyor. Bu fiyatlara günümüzde orta sınıf bir binek araba alınabiliyorken 160 kw giriş paketiyle sunulacağı düşünülen “Model 2” epey ses getireceğe benziyor.”


Yorum Yazın