Elon Musk'tan radikal karar:

Tesla’nın merkezi Teksas’a taşınıyor

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Tesla’nın merkezi Teksas’a taşınıyor
Abone ol
Delaware eyaletindeki mahkemenin 56 milyar dolarlık maaş paketine karşı çıkmasının ardından Tesla CEO’su Elon Musk, şirketin merkezini Teksas’a taşıma hazırlıkları yapıyor.

Dün ABD’de mahkeme, Tesla Üst Yöneticisi (CEO) Elon Musk’ın 56 milyar dolarlık maaş paketininin şirketin yönetim kurulu tarafından adil olmayan bir şekilde belirlendiği gerekçesiyle iptal edilebileceği kararına varmıştı.

Musk, bunun üzerine “Şirketinizi asla Delaware eyaletinde kurmayın” ifadesini kullanmıştı. Hemen ardından Musk, Twitter’da bir anket açarak “Tesla, merkezini Teksas olarak değiştirmeli mi” diye sormuştu. Ankete katılanların yüzde 87’si “Evet” cevabını vermişti.

Bunun üzerine Musk, hissedarlar arasında “Tesla’nın merkezi Teksas’a taşınsın mı” sorusunun sorulacağı bir oylama yapılacağını dile getirdi.

Neler yaşanmıştı?

Delaware Mahkemesi Yargıcı Kathaleen McCormick, şirketin hissedarı Richard Tornetta’nın açtığı davada dün görüşünü açıklamıştı.

Görüşünde, Musk’un yaklaşık 56 milyar dolarlık maaş paketinin ‘akılalmaz bir meblağ’ olduğunu ve Tesla’nın yönetim kurulu tarafından adil olmayan bir şekilde belirlendiğini belirten McCormick, davacının iptal hakkı bulunduğunu kaydetti.

McCormick davacı lehine karar verildiğini, tarafların bu kararın uygulanması için bir tür nihai kural üzerinde görüşeceğini ve bu konuyu yargılama düzeyinde sonuçlandırmak için tüm konuları ele alan ortak bir mektup sunacağını bildirdi.


Yorum Yazın