Soylu'ya yakın hesapların hedefi Yerlikaya

Terörist kendi kendini patlattı sana zahmet olmasın

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Terörist kendi kendini patlattı sana zahmet olmasın
Abone ol
Ankara'daki bombalı saldırı girişiminin ardından eski İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'ya destek veren isimlerin Ali Yerlikaya'yı hedef alan paylaşımlar yapması dikkat çekti.

 Ankara'da İçişleri Bakanlığı'na yönelik bombalı saldırı girişimi, iktidar içindeki 'Soylu-Yerlikaya' çekişmesine de yansıdı. Sosyal medyada eski İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'ya yakın hesaplar bakanlık önünde gerçekleşen saldırıyı 'zafiyet' olarak değerlendirip yeni İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya'yı hedef gösterdi.

Pelikan yapılanmasına yakın isimlerden Fazıl Durgun sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda şu ifadeleri kullandı: 

"İnşaallah, Soylu gidince, onun oluşturduğu ve teröre göz açtırmayan istihbarat birimleri ve terörle mücadele ekipleri dağıtılmamıştır. Hele, yerlerine KHK ile uzaklaştırılanlar geri atanmamıştır. Lav silahlarıyla, bombalı araçla, hem de emniyetin önüne nasıl gelebildi, bu teröristler?! Bu, korkunç bir istihbarat zafiyetidir ve bütün sorumluluk, içişleri bakanı ve emniyetteki kadrosuna aittir."

EBABİL HAREKATI: SEN BÜROKRAT AVINA DEVAM ET

CHP Grup Başkanı Özgür Özel'in Süleyman Soylu'ya bağlı troll grubu olduğunu ileri sürdüğü 'Ebabil Harekatı'nın hesabından da bir süre sonra silinen bir mesaj paylaşıldı. Mesajda "Soylu'ya çay veren çaycıları tespit edip sürmekle çok meşgul olunca ülkenin tam merkezine, evinin önüne gelen teröristleri takip etmeyi ihmal ettiler.  Son teröriste kadar öldürecekmiş. Yok valla, terörist kendi kendini patlattı, sana zahmet olmasın. Sen bakanlığa geri dön, Soylu'yla çalışmış bürokrat avına devam et" ifadesi kullanıldı. 

EBABİL HAREKATI HESABINI KAPATTI

Ebabil Harekatı hesabı bir süre sonra yapılan paylaşımın 'kabul edilemez' olduğunu belirterek sosyal medya hesaplarını kapattıklarını duyurdu. Son mesaj şöyle:

"Bugün Ebabil Harekatı hesabından atılan tweet kabul edilemez! Bir çok arkadaşın admin olduğu bu hesap milletimizin ülkemizin ve devletimizin hassasiyetlerine sahiptir. Alçak terör saldırısı sebebiyle sosyal medyada bizi birbirimize düşürmeye çalışan fitnecilere alet olmak en son bizim işimizdir. Bunu asla kabul etmiyor ve Ebabil hareketinin sosyal medya hesabını kapatıyoruz. Allah fitneye fırsat vermesin."

Ali Yerlikaya’nın İçişleri Bakanı olmasının ardından daha önce Soylu’ya yakın emniyet müdürlerinin yerlerini değiştirmişti. Yerlikaya döneminde, hakkında mahkemelerin göreve iade kararı verdiği ancak Soylu tarafından sümen altı edilen isimler yeniden görevlerine başlatılmıştı. Ardından da bazıları Soylu'yla yakın olduğu ileri sürülen suç örgütlerine yönelik operasyonlar başlamıştı.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin Soylu'yu savunan bir açıklama yapmasının hemen ardından Bahçeli'yi makamında ziyaret eden Sedat Şahin'in yeğeni Mehmet Şahin'in liderliğini yaptığı 'Şahinler Çetesi'ne operasyon yapılmış, Mehmet Şahin'le birlikte 41 kişi gözaltına alınmıştı.

ALİ YERLİKAYA'NIN VURGUSU: ÇETE, ZEHİR TACİRLERİ

Ali Yerlikaya, bombalı saldırı girişiminin ardından yaptığı açıklamada 'terör örgütü' ifadesinden çok 'çete' vurgusu yaptı ve "Terörle, onların işbirlikçileriyle, zehir tacirleriyle, çetelerle, organize suç örgütleriyle mücadelemiz kararlılıkla devam edecektir" ifadesini kullandı. 


Yorum Yazın