Terör propagandası yapanlara sosyal medya operasyonu

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Terör propagandası yapanlara sosyal medya operasyonu
Abone ol
Sosyal medya üzerinden terör örgütünü öven ve örgütün propagandasını yapanlara yönelik operasyon gerçekleştirildi.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada, "Bölücü Terör Örgütü’nün (BTÖ) hain saldırısında şehit olan kahraman askerlerimize yönelik sosyal medyada 'provokatif amaçlı olarak' terör örgütünü öven, propagandasını yapan ve yanıltıcı bilgiyi alenen yayan hesaplar hakkında gerekli tespit çalışmaları başlatılmıştır. Bu şahıslar hakkında yasal işlemler yapılacaktır" ifadelerini kullanmıştı. Bakan Yerlikaya, terör örgütünü öve ve örgütün propagandasını yapanları tespit ederek operasyon düzenlendiğini duyurdu.

60 hesabın tespit edildiğini belirten Bakan Yerlikaya bu hesap kullanıcılarından 53'ünün yurt dışında oldukları belirlendiği ve haklarında adli işlem başlatıldığını ifade etti. Sosyal medya hesabından açıklama yapan Bakan Yerlikaya operasyona ilişkin detayları da paylaştı;

Pençe-Kilit Harekât bölgesinde Şehit olan Kahraman Mehmetçiklerimize yönelik sosyal medya üzerinden “provokatif amaçlı olarak”

* Bölücü Terör Örgütünü (BTÖ) öven,

* Propagandasını yapan ve

* Yanıltıcı bilgiyi alenen yayan 60 hesap yöneticisi ve kullanıcısı şüpheli tespit edildi.

53 şüphelinin yurt dışında olduğu belirlendi ve haklarında adli işlemler başlatıldı.

Emniyet Genel Müdürlüğü Terörle Mücadele ve Siber Suçlarla Mücadele Daire Başkanlıkları koordinesinde yürütülen çalışmalar kapsamında tespit edilen 7 şüpheliye yönelik yapılan operasyonlarında 4’ü yakalandı. 3 şüphelinin yakalanma çalışması devam etmektedir.


Yorum Yazın