Teknopark Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencilerinden gülümseten başarı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Teknopark Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencilerinden gülümseten başarı
Abone ol
Teknopark Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri ilginç bir başarıyla ün yaptı. Üç arkadaş okullarına yeni gelen tost otomatını incelemeye başladı, gençler otomatı üç saat içinde hackledi sistemin açıklarını firmaya bildirdi. Uyarı için öğrencilere teşekkür eden firma, çocuklara tost ısmarladı.

Türkiye’nin ilk ve tek siber güvenlik lisesi olan Teknopark Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri Mert, Ömer ve İbrahim bir gün dersten çıktılar ve canları sıkıldı. Sonra okullarına yeni bir makinenin geldiğini görüp o makineyi merak ettiler. Daha sonra bu tost otomatını 3 saat içinde hacklediler ve tostlarını yediler. Habertürk TV'de yer alan habere göre, öğrenciler firmayı şaşırttılar öğretmenlerini de mutlu ettiler. Okul Müdürü Turan Çinkılıç ‘’Bizler burada öğrencileri siber güvenlik uzmanı olacak şekilde yetiştiriyoruz bunun da güzel bir örneğini görmüş olduk.’’ ifadelerini kullandı.

Öğrenciler ‘’en başta biraz dersi asmak için yapmıştık bunu daha sonradan işin boyutu biraz büyüdü ama bizim için eğlenceli bir süreçti, bu bir sosyal mühendislik örneğiydi’’ ifadelerini kullandı.

Diğer yandan bu olay gençlere teknolojide etik kuralların ne kadar önemli olduğunu bir kez daha hatırlattı.

 


Yorum Yazın