Tek bedeni paylaşan yapışık ikizlerden merak edilen sorulara yanıt geldi: Aşk, cinsellik, ölüm...

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Tek bedeni paylaşan yapışık ikizlerden merak edilen sorulara yanıt geldi: Aşk, cinsellik, ölüm...
Abone ol
Geçtiğimiz günlerde yapışık ikizler Abby ve Britanny'den Abby evlenmesiyle gündeme gelmişti. Akıllara pek çok soru gelirken diğer bir yapışık ikizler merak edilen sorulara açıklık getirdi. 23 yaşındaki siyam ikizler Carmen ve Lupita, aşk, cinsellik, ölümle ilgili pek çok soruyu sosyal medya hesaplarından yanıtladı.

Dünyada nadir görülen yapışık ikiz tipine sahip Abby ve ve Britanny, aynı bedeni paylaşıyor.

İki farklı kafaları, iki farklı kişilikleri olan siyam ikizleri, tek bedeni paylaşıyor. Dolayısıyla siyam ikizlerinin birbirinden farklı istekleri, ihtiyaçları olabiliyor.

Doğduklarında doktorların "yaşamaz" dedikleri siyam ikizlerinden Abby, geçtiğimiz günlerde evlenmişti. 

Yapışık ikiz olarak dünyaya gelen ve yaşamlarını sürdüren tek kardeşler ise Abby ve Britanny değil. Yapışık ikizler Carmen ve Lupita, şu anda tam 23 yaşında.

Carmen ve Lupita kardeşler, kendilerine en çok gelen soruları yanıtladı. Organları ve belden aşağı uzuvları ortak olan kardeşler "biz iki farklı insanız" ifadelerini kullandı.

Örneğin birisi yorgun olduğunda, diğeri yorgun olmayabilir. Biri uyurken, diğeri uyanık kalabilir. Fakat kan dolaşımları ortak olduğu için, biri sarhoş olursa diğeri de sarhoş oluyor.

Çektikleri videoda kan dolaşımı üzerinde duran Carmen, ölüm konusuna da şu sözlerle özetledi;

'Ortak bir kan akışını paylaşıyoruz, dolayısıyla eğer birimiz ölürse eninde sonunda kan zehirlenmesi devreye girecek ve saatler, günler içinde diğerimiz de ölecek'

Yapışık ikizler, tek bir üreme organını paylaştıklarını ancak tıbben ikizler çocuk sahibi olamayacaklarını açıkladı. Daniel ile böyle bir istekleri olmadığını söyleyen Carmen, “Seksle ilgili garip, uygunsuz sorularınızla ilgili matematiği siz yapın” dedi.

Carmen ve Lupita, iki farklı insan oldukları için iki farklı kimlikleri, iki farklı sosyal güvenlik numaraları bulunuyor.

Dolayısıyla yapışık ikizlere en çok sorulan sorulardan bir tanesi de, birinin suç işlemesi durumunda cezasını nasıl çekeceği. İkizler ise böyle bir şeyi daha önce yaşamadıkları için, başlarına ne geleceğini bilmediklerini belirtiyorlar!


Yorum Yazın