Tedavi hizmetlerinden, araç yıkamaya, sosyal tesisten, berbere kadar eski bir vekil olarak Şevki Yılmaz'ın hakları?

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Tedavi hizmetlerinden, araç yıkamaya, sosyal tesisten, berbere kadar eski bir vekil olarak Şevki Yılmaz'ın hakları?
Abone ol
CHP’li Mahmut Tanal, Muhalif’in, milletvekilinin ‘Atatürk ilke ve inkılaplarına bağlı kalacağına’ ilişkin ettiği yeminin sorumluluğu konusundaki sorusunu yanıtladı.

TBMM’nin 20. Yasama döneminde, Refah Partisi Rize Milletvekili olarak görev yapan Şevki Yılmaz’ın, katıldığı bir düğün töreninde, cumhuriyetin kurucularına yönelik, “Osmanlı’yı süren soysuzları lanetliyorum” sözleri, tepkilerin odağına otururken, bir milletvekilinin göreve başlarken ‘Atatürk ilke ve inkılaplarına bağlı kalacağına’ ilişkin ettiği yemin ve bunun getirdiği sorumluluk tartışma konusu.  CHP Şanlıurfa Milletvekili Mahmut Tanal’a göre, bir milletvekilinin sorumluluğu hayat boyu devam eder, bu sorumluluk vekillik dönemiyle sınırlı değil. “Buna aksi davranışları ikiyüzlülük, riyakarlık, kanuna karşı hile olarak nitelendiren Tanal, ‘Şevki Yılmaz’la ilgili Cumhuriyet Savcıları re’sen bir soruşturma başlatmalı’ diyor.  20. Yasama döneminde Rize Milletvekili Şevki Yılmaz hakkında, “Atatürk aleyhine işlenen suçlar hakkındaki kanuna muhalefet ve kanunun cürüm saydığı bir fiili açıkça övmek suçlarını işlediği iddiasıyla’, ‘Din farklılığı gözeterek halkı kin ve düşmanlığa açıkça kışkırtmak suçu işlediği iddiasıyla’ düzenlenmiş dokunulmazlık tezkereleri bulunuyor.

Hülya Özmen - Muhalif / Özel Haber

TBMM’nin 20. Yasama döneminde, Refah Partisi Rize Milletvekili olarak görev yapan Şevki Yılmaz’ın, katıldığı bir düğün töreninde, cumhuriyetin kurucularına yönelik, “Osmanlı’yı süren soysuzları lanetliyorum” sözleri, tepkilerin odağına otururken, bir milletvekilinin göreve başlarken ‘Atatürk ilke ve inkılaplarına bağlı kalacağına’ ilişkin ettiği yemin ve bunun getirdiği sorumluluk tartışma konusu.  CHP Şanlıurfa Milletvekili Mahmut Tanal’a göre, bir milletvekilinin sorumluluğu hayat boyu devam eder,  bu sorumluluk vekillik dönemiyle sınırlı değil. “Buna aksi davranışları ikiyüzlülük, riyakarlık, kanuna karşı hile olarak nitelendiren Tanal, ‘Şevki Yılmaz’la ilgili Cumhuriyet Savcıları re’sen bir soruşturma başlatmalı’ diyor.  Kurtuluş Savaşı’nı yönetmesi açısından Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin önemini ve değerini katladığına işaret eden Tanal, Cumhuriyeti kuran kadroların, Mustafa Kemal Atatürk’ün bir bağımsızlık mücadelesi kahramanı olarak hedef haline getirilemeyeceğine dikkat çekiyor.

 Tedavi hizmetlerinden, araç yıkamaya, sosyal tesisten, berbere kadar Şevki Yılmaz’ın bir eski vekil olarak hakları

TBMM’de milletvekilliği biten eski parlamenterlerin hakları oldukça fazla. Meclis araç kartı çıkarabiliyorlar, araç yıkama servisinden, sosyal tesislere, konukevine, tedavi hizmetlerinden, kuaför, berber salonlarına, Lustraya, Meclis lokantalarından  yararlanabiliyor.  Tüm özlük hakları düzenleniyor.

Haklardan bazıları:

Araç Yıkama Hizmeti

Araç yıkama servisinde milletvekilleri ve yasama organı eski üyelerine

Spor Tesisleri

Spor tesislerinde halı saha, kapalı ve açık tenis kortu, spor salonu, masa tenisi, basketbol ve voleybol sahası bulunmakta olup milletvekilleri, yasama organı eski üyeleri, TBMM Başkanlığı İdari Teşkilatı personeli ve emeklileri ile bunların birinci dereceden yakınları ve beraberlerindeki misafirlere

Berber Salonları

Salonlardan, Genel Kurulun çalıştığı günlerde milletvekilleri, yasama organı eski üyeleri ile Genel Kurul çalışması olmadığı günlerde ise milletvekili ve yasama organı eski üyeleri ile bunların birinci dereceden yakınları,

Kadın Kuaför Salonları

Salonlardan, Genel Kurulun çalıştığı günlerde milletvekilleri, yasama organı eski üyeleri ile Genel Kurul çalışması olmadığı günlerde milletvekili ve yasama organı eski üyeleri ile bunların birinci dereceden yakınları,

TBMM Eğitim ve Sosyal Tesisi

Beştepe’de bulunan TBMM Eğitim ve Sosyal Tesisinde; milletvekilleri, yasama organı eski üyeleri,

Milletvekili Kimliklerinin Düzenlenmesi Hizmeti

Milletvekilleri, yasama organı eski üyeleri ve dışarıdan atandıkları bakanlık görevi sona erenlere resmî kimlik niteliğinde “Milletvekili Kimliği”, eşlerine de “TBMM Eş Giriş Kartı” verilmektedir

TBMM Kütüphanesinden milletvekilleri, yasama organı eski üyeleri

Gazete ve Dergi Okuma Salonları

Bu salonlar sadece milletvekilleri ve yasama organı eski üyelerinin kullanımına açıktır

MECLİS DEVLET HASTANESI

Meclis Hastanesinden milletvekilleri, yasama organı eski üyeleri ile Türkiye Büyük Millet Meclisi çalışanları ve bunların bakmakla yükümlü oldukları kişiler yararlanabilmektedir.

Ne olmuştu?

II. Abdülhamid'in 4. kuşak torunu olan Orhan Osmanoğlu’nun kızı Berna Sultan Osmanoğlu ve Yiğit Onur Kaya'nın İstanbul Beykoz'da gerçekleşen düğününde çiftin nikah şahitlerinden biri eski Refah Partisi Milletvekili ve Yeni Akit yazarı Şevki Yılmaz, “Osmanlı’yı süren soysuzları lanetliyorum" demişti.


Yorum Yazın