TBMM Başkanı Kurtulmuş: Milletimizin öncülüğünde yeni bir dünya kurulacak

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
TBMM Başkanı Kurtulmuş: Milletimizin öncülüğünde yeni bir dünya kurulacak
Abone ol
100. yıl dönümünde, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla Birinci Meclis'te açıklamalarda bulunan TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, konuşmasında "Emperyalistler ya da yeni emperyalistler hangi oyunu oynasın milletimizin öncülüğünde yeni bir dünya kurulacak ve dünyada hakkın egemen olduğu bir düzene geçilecek." ifadelerini kullandı.

TBMM Başkanı Kurtulmuş: Yeni emperyalistler hangi oyunu oynarlarsa oynasınlar milletimizin öncülüğünde yeni bir dünya kurulacak
 

Kurtulmuş'un açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

"Cumhuriyete erişinceye kadar ateşten gömlek, Osmanlı coğrafyasının, bugünkü Türkiye’mize geçişimizin ağır hatıralarıyla biçilmiştir. Biz o ateşten gömleği şerefle giymiş milletiz.

Büyük medeniyetlerin tarihe bakışı, birikim ve devamlılık anlayışı üzerindedir. Biz o ateşten gömleği şerefle giymiş bir milletiz. Bugün de Ortadoğu'yu kan gölünü çevirmekle meşgul olduklarını izliyoruz. Filistin halkı dedelerimiz ile aynı siperde savaşmıştır. Filistinli Gazzeli şahitlerimiz dedelerimizle yatmaktadır. Genelkurmay Başkanlığımızın şehit defterlerinde 554 Filistinli şehidimiz vardır. Onları saygıyla anıyorum.

Dün ilk meclisi şerefle dolduranlar nice zorluklardan, yokluklardan gerçek bu ülkeyi bugüne kadar getirdiler. 29 Ekim'de cumhuriyetin ilanı Gazi Mustafa Kemal Paşa tarafından bu binada okunmuştur. Daha istiklal savaşı devam ederken Mustafa Kemal Paşa'nın mazlum ülkelere desteği dünyanın dikkatini çekmiştir.

Cumhuriyet’in ruhunda demokrasiyi, insan sevgisini, hukuk güvenliğini, birbirimize saygıyı, millet kimliğini, dünden yarına umutlarımızı taşıdık. Cumhuriyet hepimizin baş tacıdır. Bu bağlamda Cumhuriyet hepimizin baştacı, hepimizi içine alan bir ortak çatıdır.

Türk milleti olarak bir kere daha yüksek sesle ilan ediyoruz ki, yeni emperyalistler hangi oyunu oynarlarsa oynasınlar mutlaka milletimizin öncülüğünde yeni bir dünya kurulacak ve hakkın egemen olduğu bir düzene geçilecektir"

 


Yorum Yazın