Tarantino, Hollywood’un Yahudilere destek dalgasına öncülük ediyor

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Tarantino, Hollywood’un Yahudilere destek dalgasına öncülük ediyor
Abone ol
Hollywood’un önde gelen isimleri İsrail’in mücadelesine hem şahsen hem de uzaktan destek veriyorlar...

Soysuzlar Çetesi filminde Yahudi askerlerin Nazilerden intikam alması konusuna yer veren dünyaca ünlü yönetmen Quentin Tarantino, İsrail’de savaş patlak verdiğinde sahada olan tek Hollywood starıydı.

Şarkıcı ve model Daniella Pick ile evli olan, aynı zamanda hayatını Ramat Aviv’de sürdüren Tarantino cuma gününü askeri üslerde ve güney kasabalarında bulunan askerleri ziyaret ederek geçirdi. Buralarda kendisine gülümseyen askerlerle fotoğraf ve video çekildi.

Bir TikTok videosunda hayranı şöyle diyordu: “Tarantino Sde Boker’de, tüm bu saçmalıkların ortasında duygusal bir an.”

Füzeler konusunda bıkkınlık duyacak kadar uzun müddettir o bölgede yaşayan ünlü yönetmen, “2020’de Yediot Ahranot muhabirine; “Hiç korkmuyorum. Buradaki herkes gibi ben de pek fark etmiyorum” demişti. Ancak şu anda savaşın oldukça farkında ve bazı savaşçıların moralini yükseltmek için de elinden geleni yapıyor.

Hollywood’a dönersek, aralarında Gal Gadot, Jerry Seinfeld, Helen Mirren ve Michael Douglas’ın içerisinde yer aldığı ünlüler camiasından 700’den fazla kişi İsrail’e yönelik destek içeren açık bir mektubu imzaladı.

Mektubun amacı; eğlence camiasını Hamas’a karşı güçlü bir şekilde durmaya, İsrail’i desteklemeye, savaşla ilgili yanlış bilgiler paylaşmaktan kaçınmaya ve terör örgütünü rehineleri salmaya teşvik etmeye yönelikti.

Tüm dünyanın Wonder Woman olarak da tanıdığı ünlü oyuncu Gal Gadot, mektupla ilgili yaptığı açıklamada: “Kaybolan canlar ve parçalanan aileler için yüreğim sızlıyor. Hamas’ın terör ve vahşetinden herkes için dua ediyorum. Ve dünyanın İsrail halkına olan desteğini sürdürmesini istiyorum.” ifadelerine yer verdi.

İmzalayan diğer kişiler arasında aktör ve komedyen birçok isim yer almaktaydı. Onlardan bazıları şöyle: Jerry Seinfeld, Michael Douglas, Helen Mirren, Liev Schriber, Chris Pine, Amy Schumer, Andy Garcia, Jamie Lee Curtis, Mayim Bialik, Debra Messing, Jason Alexander, George Lopez, Howie Mandel, Mark Hamill ve Zachary Levi.


Listenin tamamına aşağıdaki adresten ulaşılabiliyor.

https://www.creativecommunityforpeace.com/blog/2023/10/12/israel-under-attack-open-letter/

Açıklamada kısmen şu ifadelere yer veriliyor:

“Bu terörizmdir. Bu büyük bir kötülük. Hamas’ın eylemlerinin hiçbir gerekçesi ya da mantıklı tarafı yok. Yaşananlar herkes tarafından haykırılması gereken barbarca terör eylemleridir. Hamas, liderlerinin her yerde Yahudileri öldürme çağrısı yaptığı bir terör örgütüdür. İsraillilerin onlarca yıldır korkarak beklediği kabus, Hamas teröristlerinin şehir ve kasabalara sızmasıyla bir anda gerçek oldu. Hamas hiçbir sivil ayrımı yapmadan masum erkekleri, kadınları ve çocukları öldürdü ve kaçırdı.

Savaş şu anda devam ederken mektupta şu uyarıya da yer veriliyor: “Sosyal medya, İran’ın öncülük ettiği planlı bir yanlış bilgilendirme kampanyası tarafından istilaya uğrayacak." 
 

Mektup, herkesi “İsrail’den gelen korkunç görüntüleri hatırlamaya ve onların propagandasını büyütmemeye ve bu algıya kanmamaya” teşvik ediyor.

Sonunda ise:

“Düşüncelerimiz, akıl almayacak boyutta korku ve şiddet yaşayan herkesle birliktedir. İsraillilerle Filistinlilerin yan yana, barış içinde yaşayabilecekleri günü umuyoruz." dileğine yer veriliyor.

 

Geçtiğimiz hafta perşembe günü bir açıklama yayınlayan Walt Disney Company, İsrail’deki saldırının sonrasında İsrail’deki yardım kuruluşlarını desteklemek için 2 milyon dolar bağış yapacağını duyurdu.

Katliamı kınayan bir bildiri yayınlayan ilk stüdyo ise Paramount Global oldu. 1 milyon dolar bağışlayan kurum açıklamasında; “Paramount Global, Hamas’ın terör saldırılarını kınıyor. İsrail halkının ve küresel Yahudi cemaatinin yanındayız, etkilenen tüm masum hayatların yanındayız. Her türlü terör ve nefret eylemlerine karşı bir aradayız.” ifadelerini kullandı.

NBC Universal şirketi şu ana dek yapılmış katkılara ek olarak 500.000 dolar bağış yapacağını belirtti.
 


Yorum Yazın