SYRIZA'nın yeni lideri Stefanos Kasselakis kimdir? Kasselakis gay mi, eşcinsel mi? Kaç yaşında, nereli?

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
SYRIZA'nın yeni lideri Stefanos Kasselakis kimdir? Kasselakis gay mi, eşcinsel mi? Kaç yaşında, nereli?
Abone ol
Yunanistan'ın ana muhalefet partisi SYRIZA'nın liderlik yarışını Stefanos Kasselakis kazanarak partinin yeni lideri oldu. Kasselakis ile ilgili birçok merak edilen detay var. Bu bağlamda, SYRIZA'nın yeni lideri Stefanos Kasselakis kimdir? Kasselakis gay mi, eşcinsel mi? Kaç yaşında, nereli?

Yunanistan’da Aleksis Çipras’ın geçen haziran ayı seçimlerinde aldığı yenilgiden hemen sonra ana muhalefet Radikal Sol Koalisyon Partisi SYRIZA’nın liderliğinden istifa etmesi üzerine genel başkanlık için başlayan yarış bugün noktalandı.

Parti içinde yapılan oylamanın ilk turunun sonuçsuz kalmasının ardından dün gerçekleşen ikinci tur seçimlerinde SYRİZA'nın yeni lideri belli oldu.

Geçen hafta 5 aday arasında yapılan ilk tur seçimlerini yüzde 45 oyla, adaylar arasında “outsider” olarak bilinen Girit kökenli Stefanos Kasselakis önde bitirmişti.

Stefanos Kasselakis kimdir?

Siyaset sahnesine Aleksis Çipras’ın önerisiyle henüz bu yılın Mayıs ayında çıkan ancak Mayıs ve Haziran seçimlerde parlamentoya giremeyen iş adamı ve ABD eğitimli 35 yaşındaki Stefanos Kasselakis, özellikle genç kuşak tarafından destekleniyor.

LGBTİ+ haklarını savunan; hatta ABD'li hemcinsiyle birlikte yaşadığını açıklamaktan kaçınmayan Kasselakis, 14 yaşından beri yaşadığı ABD’nin Yale Üniversitesi'nden mezun olduktan sonra elemanı olarak çalıştığı Golden Sachs’ta “Kapitalizmin ne denli zalim olduğunun bilincine vardığını ve solcu olmaya karar verdiğinden” söz etmişti. Kasselakis'in LGBT olması SYRİZA içinde ya da diğer partiler tarafından muhafazakar seçmeni kazanmak için kampanya malzemesi olarak öne sürülmedi.. Tam aksine, rakipleri bile Kasselakis’in cinsel yönelimine sataşan ve homofobik yaklaşımlar gösterenlere karşı ortak bir tutum sergileyerek destek verdi.

Ancak Kasselakis, SYRİZA’nın “demirbaş” ve koyu solcu üyeleri tarafından “kara koyun” ya da “kapitalizmin truva atı” olarak görülüyor.

Yunancada kelime hazinesinin sınırlı olması nedeniyle bazen “gaf yaparak” zor duruma düşen Kasselakis, rakipleri tarafından “plansız, programsız, iç ve dış politika konularını bilmeyen biri” olduğu gerekçesiyle eleştiriyor.

Kaselakis gay mi, eşcinsel mi?

ABD'li hemcinsiyle birlikte yaşadığını açıklamaktan kaçınmayan Kasselakis açık gay ve Tyler McBeth ile 2019 yılından beri partner.


Yorum Yazın