SYRIZA'nın lideri Stefanos Kasselakis askere gitti

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
SYRIZA'nın lideri Stefanos Kasselakis askere gitti
Abone ol
Yunanistan'da ana muhalefet partisi SYRIZA'nın lideri Stefanos Kasselakis, Viotia'daki Thiva'da bulunan askeri eğitim merkezine giderek askerlik için teslim oldu. Ana muhalefet liderinin 20 gün boyunca askerlik yapması bekleniyor.

eKathimerini gazetesinin aktardığına göre, askerlik yapacağı üsse vardıktan sonra burada açıklamada bulunan Kasselakis, "Kendi ülkesine hizmet etmek için geri dönmüş bir gurbetçi olarak anavatanıma, sevdiğim ülkeye hizmet etmek için burada olmak bir onur. Ülkemle gurur duyuyorum ama ülkemde olan her şeyle değil..." ifadelerini kullandı.

14 yaşından bu yana ABD'de yaşayan Kasselakis, bu sebeple bugüne kadar askerlikten muaftı. Yunanistan yasalarına göre, 33 yaşında askerlik yapmak için teslim olan kişilerin yalnızca 20 gün boyunca temel askerlik eğitimi almak, 12 aylık askerlik sürecinin geri kalanı için ise her ay 810 euro ödeme yapmak gibi bir seçeneği bulunuyor. SYRIZA liderinin de en fazla 20 gün askerlik yapması bekleniyor.

Türkiye sınırında askerlik yapmak istediğini söylemişti

SYRIZA yetkililerinin verdiği bilgiye göre, Kasselakis, 29 Mart'ta yemin törenine katılacak, ardından yeni askerlere sağlanan beş günlük 'özel izinden' yararlanacak. 35 yaşındaki SYRIZA lideri bunun sonrasında 5 Nisan'da orduya dönerek resmi olarak terhis edilecek.

Kasselakis, daha önce, uzak bir yerde, örneğin Türkiye sınırının yakınlarında ya da Ege adalarından birinde askerlik yapmak istediğini söylemişti. SYRIZA lideri, askerlik için başkent Atina'ya 100 kilometre mesafedeki Thebes yakınlarında bulunuyor.

Kasselakis, Mayıs 2023'te yapılan genel seçimler sonrası Aleksis Çipras'ın görevi bırakması üzerine eylül ayında ana muhalefet partisinin yeni lideri olarak seçilmişti. Bu süreçte partiden ayrılan 11 isim 'Yeni Sol' isimli yeni bir siyasi oluşum kurmuş, partinin yeniden liderini seçmek için olağanüstü kurultay yapabileceği iddiası basına yansımıştı.


Yorum Yazın