Erkek enerji kaba olmayı mı gerektiriyor?

Sürtük meselesine farklı bir bakış!

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Sürtük meselesine farklı bir bakış!
Abone ol
Erkeklere güç doğru mu anlatılıyor? En önemli güç nedir? Erkeğe çapkın ünvanı verilirken! kadına neden sürtük deniyor?

Geçtiğimiz aylarda Hintli  Reflexolojist ile enerjileri ve getirilerini konuştuk. Takip edenler hatırlar, gözden kaçıranlar için hatırlatalım haberin manşeti  -Pravin Kaushal: “Flört enerjisini kullanan erkeğe çapkın, kadına sürtük diyorlar!” idi. O gün biz bu manşeti atarken çok düşündük. Bu tabiri manşette kullanmaya karar vermemizin sebebi ise cinsiyet eşitsizliğine dikkat çekmek istememizdi. 

Gündem olan "Sürtük" kelimesine atıfta bulunduğumuz o röportajdan kısaca....  

Kadın enerji engelleniyor mu?

P.K: Modern hayatta değil de ormanda yaşadığımızı düşünelim. Çocuk doğuran kadın, erkek için önemlidir. Neslin devamı için karşı cins çok değerlidir. Genetiğimizde de bu his var. Neslin devamını sağlamak ve kadını korumak için canlarını verebilirler. Ama bu his ortadan kalktığında, kadın kendi enerjisini gizlediğinde o zaman erkeğin kadını bastırmaya çalıştığını görüyoruz.  Erkekte var olan korumaya yönelik içgüdü, erkek enerjinin fazlalaşmasıyla kıskançlık ve müdahale hakkı olarak ortaya çıkıyor.  Kadınlar için önemli olan his ise güven. Eğer kadın güven duyuyorsa çok rahat oluyor. Ama erkeğin kıskançlık hali ortaya çıkınca kadınlarda da özgüven azalıyor. Kadın bunu aşmak için kendi içindeki erkek enerjisine yoğunlaşıyor. Bu sefer de güven duymayan kadının kıskançlığına şahit oluyoruz. Sonrasında erkek kadını idare edebilmek için olmaması gereken enerjiyi yükseltiyor- yayıyor. Ve böylece karşılıklı bir sarmal halini alıyor.

Çevreye duydulan güvensizlik kadınlarda erkek enerjiyi artırıyor mu?

P.K: Kadınlarda ve erkeklerde  var olan flört enerjisi farklı adlandırılıyor. Erkeğin flört enerjisi çapkın diye tanımlanırken kadın söz konusu olunca sürtük olarak adlandırılıyor. Halbuki bu kadının doğasında olan çok doğal bir enerjidir. Kadınlar nehir gibidir, nereye isterse gidebiliyor. Hissettiğini yaşıyor. Önemli olan ona alan tanınması. Erkek için alan ve yol daha nettir.  

Erkek enerji kaba olmayı mı gerektiriyor?

P.K: O maçoluk. Erkek güçsüz hissediyorsa maçoluk ve sertlik gösteriyor. Erkek enerji yumuşaktır sadece duruma göre sert olmayı gerektirir. Her zaman bu rolü oynuyorsa orada problem ve boşa harcanmış enerji var. Erkeklere güç yanlış anlatılıyor. En önemli güç kendini ve içerideki hislerini nasıl kontrol edebildiğindir. Kadın enerji yumuşak ve çok derindir. 

 

Feminizmden, biseksüelliğe, fazla özveriden, temel ihtiyaçlara, toplum baskısından, kültürel dayatmalara birçok konuyu enerjiler anlamında değerlendiren röpoartajı yeniden okumak isteyenler için 

 


Yorum Yazın