Sunay Akın'ın 15 yıllık araştırmasının ardından İstanbul ‘Kedi Müzesi’ne kavuştu

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Sunay Akın'ın 15 yıllık araştırmasının ardından İstanbul ‘Kedi Müzesi’ne kavuştu
Abone ol
İstanbul'un Beşiktaş semtinde doğa ve hayvan severlerin çok beğeneceği ‘Kedi Müzesi’ açıldı. Belediye ve Sanatçı Sunay Akın iş birliği ile Çırağan Hizmet Binası’nda açılışı gerçekleştirilen müzede; çizgi roman dünyasının kedileri bir araya getirildi. Ayrıca hayal kahramanı kedilerin ilk örneklerine de bu müzede rastlanabilecek.

4 Ekim Dünya Hayvanları Koruma Günü’nde masallar, oyuncaklar, oyunlar ve çizgi roman tarihindeki kedilerin aynı çatı altında bir araya geldiği ‘Kedi Müzesi’nin açılışı yapıldı.

Çırağan Hizmet Binası’ndaki açılışta resmi görevliler dışında; Sanatçı Sunay Akın, Sunucu Metin Uza, Yazar Nebil Özgentürk, Ressam Gürbüz Doğan Ekşioğlu ve hayvan severler bulunuyordu.

AKIN: UYGARLIK TARİHİNDE İNSANA EN YAKIN OLAN HEP KEDİLER OLDU

Açılışta konuşan Sunay Akın, “Oyuncak Müzesi’nden sonra hiç boş durmuyorum ve acaba çocuk dünyasıyla ilgili daha farklı neler yapılabilir diye düşünüyorum. Herkes gibi ben de doğaya, hayvanlara yapılan haksızlıklara karşı kayıtsız kalamıyordum. Kesilen ağaçlar, şiddet gören hayvanlar ki ne yazık ki böyle bir toplumda kadınlar da payına düşeni alıyor. Bir şey yapmalıyız. Yani korumacılık düşüncesini, doğa sevgisini, hayvan sevgisini, insan sevgisini geleceğe aktaran nesiller oluşturmalıyız. Bu düşünceyle Kedi Müzesi kurmaya karar verdim. Neden kedi? Çünkü uygarlık tarihinde insana en yakın olan hayvan hep kedi olmuş. Evet, köpek de var, kuş da var, at da var ama en yakın kedi” açıklaması yaptı.

“ARAŞTIRMALAR 15 YIL SÜRDÜ”

Müze için masal, oyun, oyuncak ve çizgi romandaki bütün kedilerin peşine düştüklerini belirten Akın sözlerine şunları ekledi:

“Bu görmüş olduğunuz müze bu anlamda ilktir. Yani hayal dünyasınınki kedi… Aslında bu kediler yok. Ama biz, çocukların dünyasına, oyun dünyasına, hayvan sevgisini daha çok en çok kediyle koymuşuz. Müzeyi gezerken de size bunu anlatacağım. 15 yıl araştırdık. Araştırmalar, çalışmalar, eserler, müze değeri taşıyan eserler… Burada sanayi devrimden sonra üretilen ilk oyuncak kedileri de göreceksiniz."


Yorum Yazın