Stoltenberg: Bu savaş aylarca, yıllarca sürebilir

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Stoltenberg: Bu savaş aylarca, yıllarca sürebilir
Abone ol
NATO Genel Sekreteri Stoltenberg, Ukrayna-Rusya savaşının seyrine yönelik açıklamalarda bulundu.

NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, Belçika'nın başkenti Brüksel'deki NATO Dışişleri Bakanları Toplantısı'na katıldı. Ukrayna-Rusya savaşıyla ilgili önemli değerlendirmelerde bulunan Stoltenberg şunları söyledi; NATO için önemli olan, müttefiklerinin Ukrayna'ya destek sağlamasıdır. NATO doğrudan çatışmaya dahil olmayacak ve NATO müttefikleri Ukrayna'ya asker göndermeyecek. Ancak aynı zamanda Ukrayna'ya birçok konuda destek sağlıyoruz.

Bu savaş aylarca, yıllarca sürebilir. Bu nedenle çok daha fazlasına hazırlanmamız gerekiyor.

Ukrayna'nın deniz ve hava kuvvetlerini destekleyerek caydırıcılık sağlıyoruz.

Savaş devam ettiği sürece elbette Ukrayna halkı daha fazla zarar görecek ancak savaşın Ukrayna ötesine tırmanma riski de var. NATO'nun tam olarak odaklandığı şey, bu tırmanmayı önlemek.

NATO DIŞİŞLERİ BAKANLARI TOPLANTISI

NATO ortaklarının da katılımıyla NATO Dışişleri Bakanları Toplantısı ilk oturumu Genel Sekreter Jens Stoltenberg’in açılış konuşmasıyla başlamıştı. Toplantıya Ukrayna, Gürcistan, Finlandiya, İsveç, Avrupa Birliği (AB), Avustralya, Japonya, Kore ve Yeni Zelanda temsilcilerinin de katıldığını ifade eden Stoltenberg, “Tüm uluslararası düzeni de sarsan, Rusya’nın Ukrayna’yı işgali Avrupa güvenliği için derin etkilere sahiptir. Ortaklarımızın bugün burada bulunması, Ukrayna'yı desteklemek, Rusya'nın saldırganlığını kınamak ve uluslararası düzene dayalı kuralları savunmak için birlik olduğumuzun bir işaretidir” şeklinde konuşmuştu.

Konuşmasında Ukrayna Dışişleri Bakanı Dmytro Kuleba’yı özel olarak selamlayan Stoltenberg, “Ukrayna halkı cesaret ve kararlılıklarıyla hepimize ilham verdi. Dmytro, doğrudan sizden bilgi almak ve ileriye dönük yolu tartışmak önemli” demişti.


Yorum Yazın