Starlink ağı tüm dünyayı sarıyor: Türkiye’de durum ne?

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Starlink ağı tüm dünyayı sarıyor: Türkiye’de durum ne?
Abone ol
Elon Musk'ın CEO'su olduğu SpaceX'in uzay tabanlı internet projesi Starlink hizmeti, tüm dünyaya yayılıyor.

SpaceX’in uydudan internet hizmeti Starlink, kullanım alanlarını giderek genişletiyor. Elon Musk’ın CEO’su olduğu şirket, hareket halindeki araçlara, uçaklara ve gemilere mobil bu hizmeti sağlamak için girişim içindeydi. Görünen o ki Musk’ın hedefi tüm Dünya’da çalışır bir hizmet vermek.

Elon Musk: “Starlink artık Antarktika dahil tüm kıtalarda aktif durumda”
Starlink ağı, günden güne genişliyor. Elon Musk, bu genişleme hedefine büyük önem veriyor. Şirketin CEO’su bugün bu konuyla ilgili olarak önemli bir açıklama yaptı. Musk, yüksek hızlı internet hizmetinin artık küresel olarak mevcut olduğunu söyledi.

Elon Musk, Starlink hizmetinin artık Antarktika dahil tüm kıtalarda aktif durumda olduğunu belirtti. Antarktika’daki McMurdo İstasyonu’nun eklenmesiyle SpaceX’in internet hizmeti artık yedi kıtaya ulaştı. Hal böyleyken elbette en önemli soruların başında “Türkiye’ye ne zaman geliyor?” yer alıyor.

Starlink’ın Türkiye’ye gelme sürecinde son durum ne?
Geçtiğimiz aylarda SpaceX, internet hizmetinin mevcut durumuyla ilgili bazı açıklamalarda bulunmuştu. 32 ülkede aktif olduğunu gösteren haritada lacivert renkte işaretlenen ülkeler ise “Yakında” kategorisinde yer almıştı. Şirket, Türkiye’ye gelişini ilk etapta 2022 olarak belirlemişti.

Starlink web sitesinde kullanılabilirlik haritasına göre Türkiye'de sadece Edirne'de hizmet verdiğini gösteriyor.


Yorum Yazın