Sputnik V aşısının Delta varyantına karşı etkisi yüzde 83 oranında

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Sputnik V aşısının Delta varyantına karşı etkisi yüzde 83 oranında
Abone ol
Gamaleya Araştırma Merkezi tarafından Koronavirüs salgınına karşı geliştirilen Rus aşısı Sputnik V'in etki oranını sağlık bakanı açıkladı.

Rusya tarafından geliştirilen Sputnik V aşısının Delta varyantına karşı etki oranını Rusya Sağlık Bakanı Murashko açıkladı. Bakan tarafından yapılan açıklamaya göre Sputnik V, son günlerin korkulu rüyası delta varyantına karşı yaklaşık olarak yüzde 83 etki gösteriyor.


Sputnik V, ağır Koronavirüs vakalarına karşı da yüzde 95 etkili

Konuyla alakalı basın açıklaması yaptığı sırada geliştirdikleri aşının etki oranından da bahseden Rusya Sağlık Bakanı Mikhail Murashko, aşı hakkında şöyle dedi;

“Bugün Sputnik V aşısı, Delta mutasyonunu önlemede ve savaşmada en etkili sonuçları gösteriyor. En son veriler, aşının etkinliğinin yaklaşık yüzde 83 olduğunu gösteriyor, elbette bunlar Rus verileri.”
Bu açıklamasının yanı sıra Sağlık Bakanı, geliştirdikleri aşının yoğun Covid-19 vakalarına karşı yüzde 95 ve üzeri etkili olduğunu da ifade etti. 2020 Ağustos’ta Gamaleya Araştırma Merkezi tarafından Covid-19’a karşı geliştirilen Sputnik V aşısının şu ana kadar 69 ülkede kullanımına başlandı.

Sputnik V şu anda Biontech ve Sinovac aşısı kadar rağbet görmese de Rusya tarafından oldukça benimsenmiş durumda. Aşıya dair bu verilerin de aşıya olan güveni arttıracağı düşünülüyor. 


Yorum Yazın