Spotify'dan ‘'küçük dokunuşlar’'

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Spotify'dan ‘'küçük dokunuşlar’'
Abone ol
Spotify, son zamanlarda çalma listeleri ile daha ilgilenir oldu. Uygulamaya yeni eklenen özellik de size öneri sunmaya hazırlanıyor.

Spotify son zamanlarda çalma listelerinizle daha fazla ilgilenir oldu. Uygulamanın algoritması bizlere her zaman bize ihtiyacımıza göre şarkı önerileri sunmuştu. Son zamanlarda önerilerini daha da kişiselleştiren Spotify, artık çalma listelerinize küçük dokunuşlar da yapacak.
Spotify, çalma listeleri için geliştirmeler yapacak
Favorilerinizi bulundurduğunuz ya da sadece arkada çalsın diye oluşturduğunuz çalma listelerindeki şarkıları zaman zaman yetersiz bulabilirsiniz. Araya bazen yeni şarkılar eklemek gerekir ve bunu da çalma listesindeki şarkıların türüyle uyum içinde yapmak zorunda kalırsınız. Spotify, bazılarımız için büyük bir zahmet olan bu soruna el atıyor.
Çalma listelerinizin en üstünde konumlanacak olan “Geliştir” butonu ile Spotify algoritmasının size önerilerini de listeye ekleyebilirsiniz. Olur da şarkıları beğenmezeniz, onları kaldırmanız çok kolay. Spotify mevcut şarkılarınıza saygı duymayı amaçlayarak önerilerini kolayca ayırt edilebilir şekilde ayarlamış. Bununla birlikte tek tıkla tüm önerileri kaldırmak da mümkün. Maksimum 30 şarkılık önerilerinizden sadece beğenmediklerinizi de listenizden kaldırabileceksiniz.

Aralarında Türkiye’nin de olduğu pilot ülkelerde deneme aşaması ekim ayında başlayacak. Ayrıca özelliği yalnızca Premium planını kullananlar deneyimleyebilecek.

Spotify, son yıllarda hızla müzik veritabanını genişletmesiyle insanları korsan müzikten uzaklaştıran bir uygulama oldu. Uygulamanın güçlü algoritması sayesinde size sürekli şarkılar öneriliyor ve sadece size özel çalma listeleri hazırlanıyor. Geliştir özelliği ile de kullanıcıların, Spotify’a bir artı daha vereceğini düşünüyoruz. Ancak sorun yorumu yapabilmek için ekim ayında beklemekte fayda var.
 


Yorum Yazın