Sporun öne çıkan başlıkları...

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Sporun öne çıkan başlıkları...
Abone ol
Sizin için Spora dair öne çıkan haberlerin bir derlemesini oluşturduk.

Spora dair öne çıkan başlıklar:
 

KİM MİNJAE: “KIRMIZI KART SÜRPRİZ OLDU, EN SON KIRMIZI KARTI 2017'DE GÖRDÜM”

Fenerbahçe’nin Güney Koreli oyuncusu Kim MinJae, Trabzonspor maçında 2’nci sarı kartın ardından gördüğü kırmızı kartın kendisi için sürpriz olduğunu dile getirdi. Futbolu her zaman kurallar dahilinde oynadığını söyleyen Güney Koreli oyuncu, “Erken kart görmem benim için sürpriz oldu. Sonrasında zaten oyunda kaldığım süre boyunca bu noktada takılı kaldım. Üzerine ikinci sarı kart. Zaten futbolu bilen insanlar da oyun dışı bırakılmam için zorlama bir karar verildi diye düşünüyorlar. Ben kariyerim boyunca bu oyunu her zaman kurallar çerçevesinde oynamaya çalıştım.

En son kırmızı kartımı 2017 sezonunda gördüm. Bu da en üst seviyede futbol oynadığım 5 yıllık kariyerimde benim için bir ilk oldu, sanırım Türkiye’de böyle deneyimlerimiz olmak zorunda” diye konuştu. Trabzonspor mücadelesinde takımını yalnız bıraktığından dolayı çok üzüldüğünü dile getiren Min-jae, “Çok üzüldüm ancak elimden gelen hiçbir şey olmadığı için bir şey yapamadım. Yani takım olarak bu yaklaşıma karşı ne yapabilirdik, onu da bilmiyorum. Böyle bir şeyin takımımı Alanyaspor maçında yalnız bırakmama sebep olması benim için daha da üzücü” şeklinde konuştu.

MOHAMED ELMAS OLDU PARLADI

14 maçlık suskunluğun ardından Rize’de attığı 2 golle galibiyeti getiren, son olarak da Konyaspor karşısında Cim Bom’un tek golünü kaydeden Mostafa Mohamed, adeta yeniden doğdu. Formsuz ve mutsuz olduğu dönemde hocası Fatih Terim’in, “Kalıp kalmayacağına kendisi karar verecek” dediği Mısırlı golcü, ailesini İstanbul’a getirdikten sonra müthiş bir çıkış yaşadı. Son 2 lig maçında 3 kez fileleri havalandıran Mohamed’in yükselişini, Terim özel olarak tebrik etti. Genç golcüye, “Senden istediğim tam da buydu” diyen Fatih hoca, sadece skor üretmesinden dolayı değil, takım savunmasına yardım etmesi ve zaman zaman savunmadan top çıkarması sebebiyle Mohamed’e teşekkür etti.

Performansının bu şekilde devam etmesi halinde, Sarı-Kırmızılı kulübün Mostafa Mohamed’in bonservisini almasına kesin gözüyle bakılıyor. Yıl sonuna kadar 4 milyon Dolar’lık satın alma opsiyonu bulunan Mısırlı golcüye, Avrupa kulüplerinin de ilgisi devam ediyor. Galatasaray Yönetimi’nin, 23 yaşındaki futbolcunun bonservisini aldıktan sonra, devre arasında olmasa bile sezon sonunda satışına izin verebileceği belirtiliyor. Fransa’dan Marsilya, Bordeaux ve St. Etienne, Mohamed’in performansını çok yakından takip ediyor.

BAKASETAS, SÖRLOTH’U GEÇTİ TARAFTAR YUNAN OYUNCUDAN MEMNUN 

Lider Trabzonspor adına ilk 9 haftada 7 gol atarak Süper Lig’in en skorer oyuncusu konumuna yükselen Yunan oyuncu Anastasios Bakasetas, 2019-2020 sezonunda rakip fileleri 24 kez havalandırarak gol kralı olan Norveçli Alexander Sörloth’un aynı dönemdeki performansını geride bırakmayı başardı. Süper Lig’in 2019-2020 döneminde gol kralı olan ve bordo-mavili formayla bunu başaran 5. isim olarak tarihe geçen Sörloth, söz konusu sezonun ilk 9 haftasında 6 kez rakip fileleri havalandırırken, Bakasetas ise aynı dönemde 7 kez bu sevinci yaşadı

2020-2021 sezonu başında Almanya’nın Leipzig ekibine transfer olan ve bu yıl ise futbol yaşantısını kiralık olarak İspanya’nın Real Sociedad takımında sürdüren Sörloth’un yokluğunu bir süre dolduramayan bordo-mavililerde sürpriz golcü Bakasetas’ın performansı yüzleri güldürdü. Bakasetas, bir orta saha oyuncusu olmasına karşın attığı gollerle takımının bu sezon skor yükünü üstlenen isimlerin başında geldi ve Trabzonspor taraftarlarının aklında yer eden Alexander Sörloth’u unutturdu. Sörloth’un 2019-2020 sezonunun ilk 9 haftasında gol attığı 6 maçta Trabzonspor, 3 beraberlik, 3 galibiyet alarak 12 puan elde etmişti. Karadeniz ekibi, Bakasetas’ın gol attığı 5 maçta ise 5 galibiyet alarak 15 puan toplamayı başardı.

NWAKAEME'DE KAS YARALANMASI TESPİT EDİLDİ

Trabzonspor’da, Fenerbahçe karşılaşmasının ilk yarısında sakatlanarak oyundan ayrılan Antony Nwakaeme’nin sağlık durumuyla ilgili açıklama yapıldı. Trabzonspor Kulüp Doktoru Op. Dr. Hakan Çelik tarafından yapılan yazılı açıklamada, “Hafta sonu oynadığımız müsabakada sakatlanan Anthony Nwakaeme’nin bugün çekilen MR´ında sol kasık adductor kasında birinci derece kas yaralanması tespit edilmiş olup futbolcumuzun tedavisine devam edilmektedir” ifadelerine yer verildi.

METİN TOKAT GİTTİ FERHAT GÜNDOĞDU GELDİ

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Yönetim Kurulu, Merkez Hakem Kurulu (MHK) Üyesi Metin Tokat’ın istifası üzerine Ferhat Gündoğdu’yu kurul üyesi olarak atadı. Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Yönetim Kurulundan yapılan açıklamada, “Türkiye Futbol Federasyonu Yönetim Kurulu, Merkez Hakem Kurulunda Metin Tokat’ın istifası üzerine yeni atamada bulundu. Buna göre Ferhat Gündoğdu, Merkez Hakem Kurulu üyesi olarak atandı.” ifadeleri yer aldı.

ESKİŞEHİR, TAKIMIN BAŞINA SUAT KAYA'YI GETİRDİ

Eskişehirspor, Cem Karaca ile yolları ayırmasının ardından teknik direktörlüğe Suat Kaya’yı getirdi. Eskişehirspor, ligin 8’inci haftasında alınan 4-0’lık Bucaspor mağlubiyetinin ardından teknik direktör Cem Karaca ile yollarını ayırdı. Teknik direktör arayışlarını sürdüren Eskişehirspor, Suat Kaya ile anlaştıklarını duyurdu.

Eskişehirspor’un sosyal medya hesaplarından yapılan açıklamada, “Teknik Direktörümüz Cem Karaca ve ekibi ile karşılıklı anlaşarak sözleşmesi sonlandırılmıştır. Cem Karaca ve ekibine takımımıza vermiş oldukları emekler için teşekkür ediyor, bundan sonraki kariyerlerinde başarılar diliyoruz. Yarın saat 13.00’da Vali Hanefi Demirkol Tesislerimizde yeni Teknik Direktörümüz Suat Kaya ile imza törenimiz yapılacaktır” denildi.


Yorum Yazın