Sporun öne çıkan başlıkları...

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Sporun öne çıkan başlıkları...
Abone ol
Sizin için Spora dair öne çıkan haberlerin bir derlemesini oluşturduk

TRABZON’DA AVCI FARKI

Süper Lig'de hafta sonu 19 puanlı lider Fenerbahçe ile 18 puanla ikinci sırada yer alan Trabzonspor arasındaki karşılaşma, liderlik mücadelesine sahne olacak. Trabzonspor, Abdullah Avcı'nın görevde bulunduğu sürede genel olarak başarılı bir performans ortaya koyarken üç büyükler karşısında ise bunu gerçekleştiremedi. Geçen sezon ligin 8. haftasında göreve gelen Abdullah Avcı yönetiminde bordo-mavililer, söz konusu rakiplere karşı 5 karşılaşma oynadı.

Karadeniz ekibi, bu karşılaşmalarda 1 galibiyet, 2 beraberlik ve 2 mağlubiyet alarak istediği grafiği ortaya koyamadı. Bordo-mavili takım, geçen sezon oynanan maçlarda tek galibiyetini Beşiktaş deplasmanında 2-1'lik sonuçla alırken, evinde Fenerbahçe'ye 1-0, Galatasaray'a 2-0 mağlup oldu, sarı-kırmızılı takım ile deplasmanda 1-1 berabere kaldı. Trabzonspor, bu sezon ise üç büyük rakibine karşı oynadığı ilk maçta Galatasaray ile kendi evinde sahadan 2-2 eşitlikle ayrıldı.

SCOUT RADARLARI CİMBOMUN YETENEKLERİNDE 

Galatasaray'ın bazı oyuncuları Avrupa kulüplerinin radarında. Kerem Aktürkoğlu ve Marcao bu isimlerin başında geliyor. Marcao İtalyan kulüplerinin takibinde. Kerem Aktürkoğlu'nu ise Türkiye'nin Norveç ile 1-1 berabere kaldığı maçta Lyon ve Real Sociedad'ın oyuncu izleme komitesi takip etti. Yönetim ilerleyen aylarda Nelsson, Sacha Boey, Cicaldau ve Morutan gibi isimlere de taliplerin artacağını düşünüyor.

Galatasaray yönetimi kulüp ekonomisini sürdürülebilir hale getirmek için her yıl en az bir oyuncu satmayı hedefliyor. Bu bağlamda yönetimin istediği rakamlara ulaşılması halinde Marcao ve Kerem Aktürkoğlu satılacak. Scout ekibinin belirlediği isimler yerlerine alınacak. Yeni dönemde transferde kulüp politikası bu şekilde olacak.

MUSLERA AVRUPA'NIN ZİRVESİNDE

Aslan'ın başarılı kalecisi Fernando Muslera, kalesini kapattığı Lazio ve Marsilya maçlarının ardından UEFA Avrupa Ligi'nde zirveye yerleşti. Uruguaylı eldiven iki maçta yaptığı 7 kurtarışla, gol yemeden en çok top çıkaran kaleci olarak dikkat çekti.

Tam 10 yıldır Galatasaray 'ın kalesini koruyan ve taraflı-tarafsız tüm futbolseverlerin sevgisini kazanan Fernando Muslera, UEFA Avrupa Ligi'nin zirvesine yerleşti. E Grubu'nda mücadele eden Sarı-Kırmızılılar'ın Lazio'yu 1-0 yenip, Marsilya'yla da 0-0 berabere kalarak 4 puanla liderliğe yerleşmesinde büyük pay sahibi olan Uruguaylı eldiven iki karşılaşmada da kalesini kapatmayı başardı.

KARTAL İYİLEŞİYOR 

Beşiktaş, Süper Lig’de M. Başakşehir ile oynayacağı maçın hazırlıklarına, üç günlük iznin ardından dün akşam BJK Nevzat Demir Tesisleri’nde yaptığı antrenmanla devam etti. Siyah-Beyazlılar'da sakat futbolcuların çoğunun iyileşmesi teknik heyetin yüzünü güldürdü. Milli takımlarında olan futbolcuların katılmadığı basına kapalı idman, 1.5 saate yakın sürdü.

Teknik Direktör Sergen Yalçın yönetiminde yapılan antrenman, kondisyon ve taktik çalışmasıydı. İdman, sahada yapılan ısınma koşuları, istasyon koşuları ve stretching çalışması ile başladı. Pas çalışması, 5’e 2 çalışması, dar alanda oyun kontrol pas çalışması yapıldı. Antrenman, yarım sahada yapılan çift kale maç ile sona erdi. Siyah-Beyazlılar'da karantinası biten Montero ile sakatlıkları düzelen Larin, Atiba ve Pjanic takıma katılırken N'Koudou ve Mehmet Topal katılmadı. Beşiktaş , M. Başakşehir maçı hazırlıklarına bugün gerçekleştireceği antrenmanla devam edecek.

VALENCIA EKVATORA YETEMEDİ

Enner Valencia, gollerine Ekvador formasıyla devam ediyor. Dünya Kupası Güney Amerika elemelerinde Ekvador, Venezuela'ya konuk oldu.

Ekvador'da Fenerbahçeli Enner Valencia, 37. dakikada penaltıdan attığı goller skoru 1-0 yaptı. Venezuela, 45+1 ve 64. dakikalarda bulduğu gollerle maçı 2-1 kazanmasını bildi. Ekvador, eleme grubunda 16 puanda kaldı. Venezuela 7 puana yükseldi.

ÖNCE ENGELLERİ SONRA HALTERİ KALDIRDI 

Görme Engelliler Halter Milli Takımı sporcusu Gülistan Özdemir, bu branşa yönelmesiyle birlikte hayatında önemli bir değişim yaşadığını söyledi. Gülistan Özdemir, görme engelli bir kişi olarak sporun hayatına kattıklarını aktardı. Daha önce hobi olarak spor yaparken, antrenörünün teşvikiyle haltere başladığını belirten Özdemir, "Spora yapmaya, görme engelliler okulunda okurken karar verdim. Beden eğitimi öğretmenim teşvik etti. Sonra 2015'te Gaziantep'te bir spor kulübündeki hocamız halterin bana neler kazandırabileceğini anlattı. Sayesinde haltere başladım. Ona çok teşekkür ediyorum." dedi.

Gaziantep'te zor şartlarda ilkokul ve liseyi okuduktan sonra eğitimine biraz ara verdiğini dile getiren milli halterci, "Şimdi Ankara Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi Antrenörlük Bölümünde 3. sınıf öğrencisiyim. Halteri severek yapıyorum." diye konuştu.

ARJANTİN DÜNYA KUPASI ELEMELERİNDE URUGUAY'I EZDİ GEÇTİ

2022 FIFA Dünya Kupası Güney Amerika Elemeleri'nde Arjantin, sahasında Uruguay'ı 3-0 yendi. 10 takımın tek grupta mücadele ettiği elemelere, 5 karşılaşmayla devam edildi. Arjantin, başkent Buenos Aires'teki Antonio Vespucio Liberti Stadı'nda ağırladığı Uruguay'a, 38. dakikada yıldız oyuncusu Lionel Messi, 44. dakikada Rodrigo de Paul ve 62. dakikada Lautaro Martinez'in golleriyle 3-0 üstünlük sağladı

Galatasaray forması giyen Fernando Muslera, mücadelede 90 dakika boyunca sahada kaldı. Uruguaylı kaleci, özellikle Messi'nin kaleye yönelerek golle sonuçlanan ortasına yaptığı hatalı çıkışla dikkati çekti. Messi ise milli formayla 80. golüne imza attı. Bu sonuçla Arjantin, grupta 22 puana ulaşarak Brezilya'nın ardından ikinci sıradaki yerini korudu. 16 puanlı Uruguay ise averaj farkıyla 4. sırada kaldı.

ÇEKİRGE 3. KERE ZIPLAYAMADI MANDY CEZAEVİNE

Dört tecavüz ve bir cinsel saldırı suçlamalarından cezaevinde olan Manchester City'nin yıldızlarından Benjamin Mendy'nin üçüncü kez yaptığı kefaletle serbest kalma talebi de reddedildi. Benjamin Mendy, 24 Ocak 2022'de başlayacak yargılama sürecine kadar cezaevinde tutuklu kalacak.

 

 


Yorum Yazın