Sporun öne çıkan başlıkları...

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Sporun öne çıkan başlıkları...
Abone ol
Sizin için Spora dair öne çıkan haberlerin bir derlemesini oluşturduk

FORMULA 1'DE HAMILTON FIRTINASI

2021 Formula 1 Dünya Şampiyonası Rolex Türkiye Grand Prix’sinde sıralama turlarının ardından pole pozisyonun sahibi Lewis Hamilton oldu. Mercedes’in Büyük Britanyalı pilotu, 10 sıralık grid cezasından dolayı yarışa 11’inci sırada start verecek.
Hamilton’ın bu cezasından dolayı ilk sırada yine Mercedes’ten Valtteri Bottas yer alacak. Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanlığı himayelerinde 5,3 kilometrelik Intercity İstanbul Park Pisti’nde organize edilen 2021 Formula 1 Dünya Şampiyonası’nın 16’ncı ayağı Formula 1 Rolex Türkiye Grand Prix’sinde sıralama turları büyük heyecana sahne oldu. İkinci sıralama turunda ilk sıranın sahibi yine Lewis Hamilton olurken, bu kez 2’nci sırayı Mercedes’ten Valtteri Bottas, üçüncü sırayı ise Max Verstappen elde etti. 11’inci Aston Martin’den Sebastian Vettel, 12’nci Alpine’den Esteban Ocon, 13’üncü Williams’tan George Russell, 14’üncü Haas’tan Mick Schumacher ve 15’inci Ferrari’den Carlos Sainz, bu sonuçlarla üçüncü sıralama turuna katılım gösteremedi. 3’üncü sıralama turunda ise ilk iki etapta olduğu gibi Lewis Hamilton liderliği kimseye bırakmadı.İkinci sırada Valtteri Bottas yer alırken, 3’üncü sıra ise Max Verstappen’in oldu. Lewis Hamilton’ın 10 sıralık grid cezasından dolayı Valtteri Bottas ilk sıradan, Verstappen ikinci sıradan, Ferrari’nin Monakolu pilotu Charles Leclerc ise üçüncü sıradan yarışa start verecek. Öte yandan sıralama turunu 15’inci sırada noktalayan Ferrari pilotu Carlos Sainz da grid cezasından dolayı son sıradan start alacak.

Juan Pablo Montoya'dan sonra Pist Rekorları Kırılmaya Devam Ediyor 

2005 yılında Brezilyalı pilot Juan Pablo Montoya’nın kırdığı pist rekoru, 2021 yılında peş peşe kırılmaya devam ediyor. Dünkü antrenman turlarında pilotlar pist rekoru kırma yarışına girerken, bugün ilk olarak Lewis Hamilton, ikinci sıralama turunda rekorunu 1:23,082 ile tazeledi. Valtteri Bottas üçüncü sıralama turunda 1:23,071 ile Lewis Hamilton’ı geride bırakırken, sonrasında Hamilton bu kez 1:22,868 yaparak tekrardan pist rekorunu eline geçirdi.

 

GEDSON FERNANDES CİMBOMA DÖNÜYOR

Gedson Fernandes, Galatasaray’a dönmek için Portekiz kulübü ile gemileri yaktı. Sarı-kırmızılı ekibin devre arası transferinde ilk hedefi olan Portekizli orta saha, forma şansı bulamadığı Benfica’nın sözleşme uzatma teklifini kabul etmedi. İki kulübün yaz transfer dönemindeki pazarlıkları 5 milyon Euro fark yüzünden sonuçlanmamıştı.

MİGUEL CRESPO, SAMANDIRA'DA  AÇIKLAMA YAPTI

Fenerbahçe’nin Portekizli orta sahası Miguel Crespo, Samandıra Can Bartu Tesisleri’nde basın mensuplarıyla bir araya geldi. Çok iyi çalıştıklarını ifade eden Crespo, ”Hocamızın isteklerini sahaya yansıtıyoruz. Her gün daha takım ve birlik olmaya çalışıyoruz. Uzun bir yolumuz var. Zor bir lig ve iyi bir sonuçlar almak istiyoruz. Ben aslında tipik bir 8 numarayım. Takımıma hem ofans hem defansta yardım etmek istiyorum. Oyunun hem ofans hem defans ortamında iki yönlü şekilde yardımcı olmak istiyorum. Kendimi rahat hissettiğim pozisyon 8 numara. Fenerbahçe çok büyük bir kulüp, Türkiye’nin en büyük kulübü. Burada olmaktan dolayı çok mutluyum. Çok iyi bir taraftar kitlesi var ve bizde onları mutlu etmek için elimizden geleni yapacağız” diye konuştu.

Süper Lig’de oynanacak Trabzonspor maçına değinen Crespo, ”Çok önemli bir maç. 3 puan almak istediğimiz bir maç. Maçın zor olacağını biliyoruz, onlar içinde kolay bir maç olmayacak. Bu maçta 3 puan almayı çok istiyoruz” diye konuştu. Takıma katılış sürecine ve ilişkilere değinen Miguel Crespo, ”Henüz yeni geldim ve dolayısıyla hocamızın benden neler istediğini anlaya çalışıyorum. Muhakkak performansım maç maç artacaktır. Ben de kendimi oynadıkça bulacağım. Şimdiye kadar elimden geleni yaptım ama daha iyisini yapabilirim. Transfer sürecim çok çabuk gerçekleşti. Hocanın ilgisi duyunca gurur duydum ve kendisi büyük bir hoca. Gelişimime yardımcı oluyor. Bu kulüpte ve hocamızla çalışmaktan dolayı çok mutluyum” ifadelerini kullandı.

 

JOSEF’E BRAZİLYA'DAN TALİP VAR

Beşiktaş’la sözleşmesi sezon sonunda bitecek olan Josef’e ülkesinden talip var.

Beşiktaş’ın dinamosu Brezilyalı orta saha Josef de Souza’nın sezon sonunda sözleşmesi bitiyor. Siyah-beyazlı yönetim, 32 yaşındaki oyuncu ile yeni bir sözleşme yapmak isterken Sambacı’ya ülkesinden talip olduğu ortaya çıktı. Brezilya basınına göre başarılı oyuncuya eski takımı Gremio da talip. Gremio yetkilileri Josef ile temasa geçtiği ileri sürülürken tecrübeli oyuncunun öncelikle Beşiktaş’ta futbol kariyerine devam etmek istediği ifade edildi.

Sezon sonunda 33 yaşına basacak olan Josef, Beşiktaş yetkililerinden az 3 yıllık sözleşme istiyor. Yönetim ise 1+1+1 yıllık olmak üzere her yıl yenilenecek bir sözleşme sunmayı düşünüyor. Yapılan görüşmelerin kısa bir süre içinde sonlandırılması planlanıyor.

TRABZONSPOR HAREKETE GEÇİYOR

Sezon öncesi dış transferde çok önemli isimleri kadrosuna katan Trabzonspor , iç transfer görüşmelerine de erkenden başladı.

Özellikle takımın yıldız ismi Nwakaeme’nin sözleşmesini Aralık ayındaki seçime kadar uzatmayı planlayan Bordo-Mavili yönetim, Nijeryalı yıldızını menaceriyle temasa geçti. Trabzon’da kalmak isteyen Nwakaeme’nin, 1.5 milyon Euro’luk ücretinin 2 milyon Euro seviyesine çekilmesi bekleniyor. Yabancı kuralının değişmesinin ardından yerli ihtiyacını göz önünde bulunduran yönetim, Yusuf Sarı’yı kadroda tutacak. Nwakaeme gibi sezon sonunda kontratı bitecek olan Yusuf Sarı’yla da temaslar hızlandı. Genç oyuncunun, 1.5 milyon TL’lik yıllık maaşına önemli oranda zam yapılacağı öğrenildi.

İç transferde gündemdeki bir diğer isim ise Edgar le... Sözleşmesinde 1 yıl opsiyonu bulunan Portekizli stoperin mukavelesi uzatılacak. Seçime kadar bitecek Opsiyonun devreye girmesi halinde önümüzdeki sezon 800 bin Euro alacak olan Edgar’ın ücretine ekstra zam yapılacak. Bordo-Mavili yönetim, 3 oyuncunun da kontrat belirsizliğini giderip, tamamen saha içine odaklanmalarını hedefliyor. Aralık’taki seçim öncesi, imzaların atılması planlanıyor.

AHMETCAN BEĞENİ ALDI

Trabzonspor’da son yıllarda altyapısını en iyi kullanan takımların başında geliyor. Fırtına’nın futbol fabrikasının son ürünü Ahmetcan Kaplan oldu. 18 yaşındaki savunmacı, geçen sezon şampiyon olan U19 Takımı’nın en önemli isimlerinden biriydi. Ahmetcan, buradaki performansıyla sadece Abdullah Avcı’nın değil, Avrupa’lı gözlemcilerin de dikkatini çekti.

Avcı, sezon başında birçok kiralama teklifi gelmesine rağmen öğrencisini takımda tuttu. Vitor Hugo ve Hüseyin Türkmen’in cezalı, Denswil’in ise sakatlıktan yeni döndüğü Kayserispor maçında Edgar Ie’nin partneri Ahmetcan oldu. Genç stoper, 90 dakika sahada kaldığı bu karşılaşmada da yurt dışından birçok takım tarafından takip edildi. Ahmetcan için Fransa ve Belçika’dan gözlemcilerin geldiği öğrenildi. Genç savunmacı, daha önce U16 ve U17 Milli Takımları’nda forma giymişti. Ahmetcan Kaplan, son iki sezondaki çıkışının ardından ilk kez U19 Milli Takımı’ndan da davet aldı.

CANER ERKİN SIFIR ÇEKTİ

A Milli Takımımızın Norveç’i konuk ettiği karşılaşmaya ilk 11’de başlayan Caner Erkin, 3 maçlık aranın ardından milli takıma davet edildi. Son olarak Letonya ile 3-3 berabere kalınan mücadelede görev yapan tecrübeli sol bek; Karadağ, Cebelitarık ve Hollanda maçlarında ise aday kadroya çağrılmamıştı. Caner Erkin, 3 maçlık aranın ardından milli maçta görev yaptı.

Mücadelede kendisinden çok şey beklenen isimlerden olan Caner Erkin, A Milli Takım ‘a istenen katkıyı veremedi. Caner Erkin dün akşam 0 şut, 0 isabetli orta, 0 hava topu, 0 şut engelleme ile Norveç maçını tamamladı. A Milli Takımımız, Norveç karşısında 19 orta yaptı ancak isabet sağlayamazken bu isabetsiz ortalardan 7 tanesi Caner Erkin’den geldi.

BİR İHTİMAL DAHA VAR ODA MAÇ SONUCU BEKLEMEK!

Milli Takım kritik maçta Norveç’i deviremedi, Play-Off yolunda darbe yedi. Ancak her şey bitmedi; ikincilik için şansımız sürüyor. Kalan 3 maçımızı kazanıp son hafta karşılaşacak ilk 2’deki Hollanda-Norveç maçından çıkacak sonuç bizi hedefimize ulaştırabilir.

Dünya Kupası Elemeleri’nde Hollanda galibiyeti ile kaptırdığımız liderlikten sonra gözümüzü Play-Off oynayabilmek için ikinci sıraya dikmiştik. Bu yolda Norveç ile kritik bir maça çıktık. Türkiye’ye ikinci sırada gelen rakibimizi öne geçtiğimiz maçta yenemedik. Ancak Play-Off yolunda bizim için her şey bitmiş değil. Hollanda kazanıp arayı açtı. 1-1’lik skorla Norveç ile aramızdaki 2 puanlık fark devam etti. Kalan 3 maçımızı kazanıp, son hafta oynanacak olan Hollanda-Norveç maçının sonucunu bekleyeceğiz.

MESSİ ÇOK MUTLU OLDUĞUNU BELİRTTİ

Barcelona formasıyla dünya futboluna senelerce damga vuran Lionel Messi yeni takımı PSG ve transfer süreci hakkında açıklamalarda bulundu. Messi yeni takımında oldukça mutlu olduğunu belirtti. 2021 Ballon d’Or’un adayları arasında yer alan Messi, PSG ve transfer süreci hakkında açıklamalarda bulundu.

France Football’a konuşan yıldız isim, Barcelona’dan ayılmasının kolay olmadığını ancak orada devam edemeyeceğinin açıklanması üzerine yeni bir kulüp bulmak için harekete geçtiğini ifade etti. Birçok kulübün kendisi ile iletişime geçtiğini aktaran Arjantinli yıldız, Paris ekibine teşekkür ederek, PSG’nin kendisini gerçekten istediğini ve dolayısıyla çok çabuk bir anlaşmaya vardıklarını dile getirdi. Messi açıklamalarında ayrıca PSG’de oynayan futbolcu grubunun kalitesine hayran olduğunu ve bu etkenin kararını vermesinde rol oynadığını da dile getirdi.

NEWCASTLE'DA GERRARD FAVORİ

Suudi Arabistan destekli bir konsorsiyuma satıldıktan sonra dünyanın en zengin kulüplerinden biri haline gelen Newcastle United’da mevcut teknik adam Steve Bruce ile yola devam edilmesi beklenmiyor. İngiliz ekibinin başına geçecek isim ise merak edilmeye başlandı.

Telegraph’ta yer alan habere göre Newcastle United ile ismi anılan en ciddi isimlerin başında şu anda İskoç ekibi Rangers’ı çalıştıran Liverpool efsanesi Gerrard bulunuyor. Rangers’ı uzun bir aranın ardından lig şampiyonluğuna oluşturan genç teknik adamın şu andaki takımında mutlu olduğu ve bu yüzden ikna edilmesi gerektiği aktarılanlar arasında yer alıyor. İngiliz kulübünün bir diğer hedefi ise Antonio Conte, en son İtalya’da Inter ile şampiyonluğa ulaşan Tenik direktör şu anda bir takım çalıştırmıyor. Büyük kulüplerden teklif beklediği aktarılan Conte’nin İngiliz ekibinin başına geçip geçmeyeceği merak konusu.

NBA'DE ALKIŞLAR ÖMER FARUK’A

Amerikan Basketbol Ligi’nde (NBA) Miami Heat forması giyen Ömer Faruk Yurtseven, takımının San Antonio Spurs’ü yendiği ön sezon karşılaşmasında 14 sayı, 11 ribauntla oynadı.

NBA 2021-2022 sezonu öncesindeki hazırlık maçlarına, 7 karşılaşmayla devam edildi. Heat, deplasmanda oynadığı Spurs mücadelesini 109-105 kazandı. Heat’te Max Strus 28, Tyler Herro 26 sayı kaydetti. 14 sayı, 11 ribauntla “double double”a imza atan Ömer Faruk Yurtseven ayrıca 4 asist, 2 top çalma, 2 blok üretti. Spurs cephesindeyse Keldon Johnson 23, Bryn Forbes 16 sayı attı.

Sonuçlar:

Cleveland Cavaliers-Indiana Pacers: 100-109

Brooklyn Nets-Milwaukee Bucks: 119-115

Chicago Bulls-New Orleans Pelicans: 121-85

Dallas Mavericks-Los Angeles Clippers: 122-114

San Antonio Spurs-Miami Heat: 105-109

Denver Nuggets-Minnesota Timberwolves: 112-114 (Uzatmada)

Golden State Warriors-Los Angeles Lakers: 121-114


Yorum Yazın