Ankara'da neler konuşuluyor?

Siyasetin öne çıkan başlıkları

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Siyasetin öne çıkan başlıkları
Abone ol
30 Ekim tarihinde Ankara'da neler konuşuldu. Siyasi parti liderleri, bakanlar ve STK temsilcilerinin gündeminde neler var? Siyaset ve Türkiye gündemine dair önemli başlıkları sizin için derledik.

⎯ Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Togg Gemlik Kampüsü Açılış Töreni’nde konuştu.
⎯ Erdoğan: "Türkiye'yi demokrasisi örnek alınan, ekonomisi göz dolduran diplomasisi ilgiyle takip edilen
kardeşliğini güçlü şekilde muhafaza eden ülke konumuna getirdik."
⎯ Erdoğan: "Suriye’deki insani trajedinin sona erdirilmesinden Rusya-Ukrayna krizinin çözümüne kadar çevremizde bir barış ve refah kuşağı oluşturmaya çalışıyoruz."
⎯ Erdoğan: "Maruz kaldığımız onca haksızlığa rağmen 2053 ve 2071 vizyonlarımızın temelini atıyoruz. Türkiye Yüzyılını inşa etmekte kararlıyız."
⎯ Erdoğan: "Bu tarihi günü, ülkemizin ilk yerli elektrikli otomobili olan Togg'un üretim tesisinin açılışını yaparak taçlandırmanın bahtiyarlığını yaşıyoruz."
⎯ Erdoğan: "Togg, ülkemizin güçlü yarınları için bu ortak hayali kurmanın tadını hepimize yaşatan projenin adıdır."
⎯ Erdoğan: "Şimdi Togg Avrupa'nın yollarına bütün bu modelleriyle girdiği zaman ciddi manada tutuşacaklar. Ne diyecekler? 'Çılgın Türkler geliyor.' Diyecekler."
⎯ Erdoğan: "Siz 'Fabrika kurulmuyor' diye ortalıkta dolaşanlara itibar etmeyin. Bugün Türk sanayicisi fabrika kuracak arsa bulabilmek için birbiriyle yarışıyor."
⎯ Erdoğan: “Türkiye'nin Otomobili Girişim Grubu öylesine tuttu ki baş harflerinden oluşan Togg markanın da ismi olarak gönüllerdeki yerini aldı."
⎯ Erdoğan: "Tayfun füzeleri atılmaya başladı, Yunan hemen televizyon yayınlarında, gazetelerinde Tayfun onların gündemine girdi. Daha durun bakalım bunun arkası gelecek."
⎯ Erdoğan: "Banttan indirdiğimiz aracın ilk tanıtımında 'Hani bunun fabrikası nerede?' diyerek kendi akıllarınca akıllarında alay edenler vardı, işte fabrika burada."
⎯ Erdoğan: "Bundan 60 yıl önce Devrim otomobilini engelleyenler hamdolsun devrin otomobilinde başarılı olamadılar, olamayacaklar."
⎯ Erdoğan: "Togg'u 2023'ün ilk çeyreğinin sonunda yollarımızda göreceğiz. Vatandaşlarımız Togg siparişlerini şubatta başlayacak ön satışla birlikte verebilecekler.”
⎯ MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli: "Türkiye Cumhuriyeti'nin 100'üncü yılına bir yıl kala, tarihimizin derinliklerinden süzülüp bugünlere ulaşan milli emanetler asla zedeletilmeyecek, hiçbir zaman da zaafa uğratılmayacaktır.”
⎯ Bahçeli: “Cumhurun onuru ile Cumhuriyet’in onuru da bir ve beraberdir. Bu haliyle cumhur ile Cumhuriyet bilhassa Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’yle tam bir kenetlenme, eksiksiz bir kucaklaşma dönemine geçmiştir.”
⎯ İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener: “Bugün Cumhuriyet gibi hayatların, doğum gününü kutluyoruz. Fırsatlarımızı eşitleyen, kimsesizlere kimse olan, nice başarıların yolunu açan o büyük hikayemizi kutluyoruz. Biz bu asırlık hikayeyi hep birlikte yazdık. Millet olarak uyanıp, istikbalimize sahip çıktık. Şartlar ne kadar zor olursa olsun, hür sesimiz daima mavi göklerde yankılanacak. Cumhuriyetimiz ilelebet payidar kalacak.”
⎯ Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan: “Altılı Masa uzun ömürlü olamayabilir gibi bir düşünce oluyor bizde. Seçime doğru dağılabilir. Biz her iki ittifaka da eşit mesafede olduğumuz ve seçimlere kendi başımıza gittiğimiz için bir taraf dağıldığında sevinecek ya da üzülecek bir durumumuz yok. Seçim ikinci tura kalırsa bir kısmı bizim gibi desteklemez, iki tarafa da destek olmanın vebal olduğunu düşündüğümüz için ‘Sandık başına gitmeyin’ diyeceğiz ama ikinci tura inşallah biz kalırız bu tartışmalara gerek olmaz.”
⎯ HDP Eş Genel Başkanı Mithat Sancar: “Selahattin Demirtaş arkadaşımızla aramızda bazı konularda bazen fikir farklılıkları olur, oluyor, doğaldır; ama daha önce de söylediğim gibi, ayrılık cezaevi duvarlarından oluşuyor.

Sorun yok, fikir farklılıkları var; ayrılık yok. Fikir farklılığını soruna dönüştürmek için sürekli köpürten çevreler var.”
⎯ CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba: “Anadolu’da yaşayan fakir yoksul insanların onurunu kurtarmış Atatürk’e laf söyleyenler vatan hainidir. Mahir Ünal bu vatan hainliğidir, bu toprakların köküne düşmanlıktır.”
⎯ TOGG CEO'su Gürcan Karakaş: "Günümüz dünyasında hiçbir şirket 5 ay sonrası için fiyat açıklamaz. 1. çeyreğin sonunda trafiğe çıkacağımız için ona göre planlıyoruz yıllık 100 bin adetlik kapasite planladık.” Rusya Savunma Bakanlığı, Ukrayna’dan tahıl çıkışını sağlayan anlaşmayı askıya aldığını bildirdi.
⎯ Benzine pazartesi gece yarısından sonra 71 kuruş zam bekleniyor. Benzinin litresi ortalama 20,60 liradan satılıyordu.
 

 


Yorum Yazın