Ankara'da neler konuşuluyor?

Siyasetin öne çıkan başlıkları

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Siyasetin öne çıkan başlıkları
Abone ol
09 Ekim tarihinde Ankara'da neler konuşuldu. Siyasi parti liderleri, bakanlar ve STK temsilcilerinin gündeminde neler var? Siyaset ve Türkiye gündemine dair önemli başlıkları sizin için derledik.
  • Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, TÜGVA 5. Olağan Genel Kurulu’nda konuştu.
  • Erdoğan: "Son 20 yılda toplam 164 müzenin onarım, restorasyon ve teşhir-tanzim çalışmalarını yaparak tamamen yeniledik."
  • Erdoğan: “Yolsuzlukların olmadığı, rüşvetin olmadığı, yoksulluğun olmayacağı bir Türkiye’yi biz hallederiz. Şu an itibarıyla onun hazırlığı içindeyiz.”
  • Erdoğan: "(Müzisyen Onur Şener'in öldürülmesi) Bunu siyasetin malzemesi haline getirmek, böyle elim bir hadise üstünden farklı hesaplar görmek ne ahlakidir ne insanidir."
  • Erdoğan: "Şu anda Avrupa'da herkes tutuşmuş vaziyette 'Acaba bu kış nasıl geçecek?'. Elhamdülillah biz bütün hazırlıklarımızı yaptık."
  • Erdoğan: "Ülkenin gençlerini PKK, FETÖ, DEAŞ gibi terör örgütleri, fikri ve cinsi sapkınlık akımları üzerinden heba edemediklerini görenler, TÜGVA'ya saldırıyorlar."
  • Erdoğan: "Derdimiz şu an itibariyle inşallah aralık ayındaki yapılacak olan yeni değerlendirmelerle de asgari ücreti en uygun rakama çıkarmak."
  • KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar: “Özellikle Rusya-Ukrayna savaşından sonra Türkiye Cumhuriyeti'nin ortaya çıkan büyük potansiyeli, Türkiye'nin Sayın Cumhurbaşkanının ivedi tahıl koridorunun açılması için yapılan girişimleri, birtakım başka başka Türkiye Cumhuriyeti'nin attığı adımlarla Yunanistan'ın bir bakıma ezilmesiyle, kıskanmalarıyla şimdi tabi ne yapacaklar, birtakım oyunlara giriyorlar. Bu oyunların hiçbiri inandırıcı değildir. Çünkü Türkiye'nin gücü, potansiyeli bellidir, onların da ne olduğu bellidir.”
  • Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati: “Ben hem alaylı hem mektepliyim. O sözler akademik bir toplantıda söylendi. Ben Doçent Doktor Nureddin Nebati'yim. Epistemoloji bilmeyeceksem nasıl doçent oldum ben. Türkiye'de akademiyi bu hale getirenlere yazıklar olsun. Ama bir bilim adamı bilim adamı gibi davranacak.”
  • Sağlık Bakanı Fahrettin Koca: “Mesai sonrası hekim isteğine bağlı hasta kabulü başladı. Hekimlerin, hastalarla yeterince ilgilenebilmesi, hekimlik kararlarını daha sağlıklı koşullarda vermesi açısından, kısa sürede çok hasta bakılmasını sakıncalı buluyoruz. Bilinen nedenlerle artan hasta talebi içinse mesai sonrası, teşvikle, isteğe bağlı hasta kabulünü mümkün hale getirdik.”
  • Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu: “Biz hiçbir zaman geçmişte yaşananları unutmadık ve unutmayacağız, unutturmayacağız. Bir daha bu ülkenin hiçbir evladının ayrıştırılmaması, ötekileştirilmemesi, kaybedilmemesi adına; bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da inançla ve beraber, aydınlık Türkiye yolunda, daha adil bir dünya yolunda yolumuza, mücadelemize devam edeceğiz.”
  • DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan: "Zam havasıyla beraber 'bir seçim patlatalım' diyebilirler. Bir baskın seçim ilan edilebilir. Böyle bir ihtimal var. Fakat seçimin zamanında olma ihtimalini daha yüksek görüyoruz. Mayıs, haziran gibi bir tarihte, seçimin olma ihtimali daha yüksek."
  • Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu: " Seçim ortamı yaklaştıkça bu provokasyonlar artabilir. Camilerimizi ve şehirlerimizi provokasyonlar üzerinden siyasi tartışma konusu yapmayın."
  • CHP eski Genel Başkanı Altan Öymen: “Son durumda, basına karşı bir kanun hazırlanıyor. Bütün bilgisayar sistemine, internete konulan bir yasak. Başka hiçbir ülkede yok böyle bir şey. Deniliyor ki ‘Hayat pahalılığı var deyince halkı heyecana ve kötümserliğe sürüklemiş olursunuz’. Bu, dehşet verici bir durum. Eskiyi yaşamış olanlar için bunun örneği bizim tarihimizde yok. Zor zamanlar yaşadık, sıkıyönetim zamanları falan, hiçbirinde bu kadar koyu bir şekilde özgürlüklerin berhava edildiğini görmedik.”
  • AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hayati Yazıcı: "Bizim siyasetimiz kapsayıcıdır, kuşatıcıdır. Kapının arkasında bıraktığımız, halının altına terk ettiğimiz hiçbir sorun yok. Ama imkanlara göre ele alıyoruz."
  • AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Erkan Kandemir: “Aile meselesini de son derece önemli buluyoruz, son dönemde başlayan LGBT tartışması var ve dayatılan bir form var. Ailenin kadın ve erkekten oluştuğunu ifade eden bir maddenin anayasaya eklemenin makul olduğunu düşünüyoruz. Tüm toplumun üstünde uzlaşacağı meseleler bunlar. Kimsenin itiraz etmeyeceğini düşünüyoruz. Buna niye "hayır" verir bilmiyoruz. Nihayetinde aile kadın ve erkekten oluşur. Ama bunlar ayrı ayrı mı Meclis'e gelir önümüzdeki günlerde belli olur.”
  • AK Parti Grup Başkanvekili Mahir Ünal: “Gazetecilik doğru bilgiye ulaşmak için araştırma yapmaktır ama şimdi bakıyorum bir haber çıkıyor, iddialar var deniyor ama siz bunu araştırmak zorundasınız. Bir insanı itibarsızlaştırmak için gerçeklikle ilgisi olmayan iddiaları ortaya atarım. Dezenformasyonla mücadele ilgili örnekler paylaşmak istiyorum. ABD'de senato düzeyinde inceleniyor, suçun niteliğine göre Almanya'da da hapis cezası var. Avustralya'da 16 yaşından küçükler için ebeveyn onayı getirdi. Krizler sırasında dezenformasyon faaliyetleriyle başa çıkmak için sosyal medya platformlarına sorumluluk getiriyoruz.”
  • CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba: "Erdoğan yazın fiyatlar ucuzlayacak dedi lakin bu yılın ikinci yarısında asgari ücrete ikinci kez zam yapılmasına rağmen, yılın ilk yarısı için belirlenen 4253 TL asgari ücret alım gücü olarak 5500 TL asgari ücretin üstünde yer aldı. Nebati'nin kendisinin dahi söylemekte zorlandığı ekonomi modeli açlıktan başka bir şey getirmiyor.”

Yorum Yazın