Şivan Perwer’in Japonya’daki konserinde PKK bayrağı açıldı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Şivan Perwer’in Japonya’daki konserinde PKK bayrağı açıldı
Abone ol
Japonya’da, 14 Ocak’ta Japonya Kürt Kültür Derneği sponsorluğunda Saitama Salonu’nda Kürt şarkıcı Şivan Perwer’in konseri düzenlendi. PKK bayraklarının yer verildiği olayı Japon gazeteci Ishii Takaaki duyurdu.

14 Ocak’ta Japonya’nın Saitama Salonu’nda Şivan Perwer konseri gerçekleştirildi. Konserin sponsoru Japonya Kürt Kültür Derneği idi. Bilgiyi paylaşan Japon gazeteci Ishii Takaaki‘nin aktardığına göre Türk hükümeti geçtiğimiz yıl bu derneğin mal varlıklarını teröre destek verdiği gerekçesiyle dondurmuştu.

Konsere dair paylaşılan fotoğrafta terör örgütü PKK’nın bayraklarının bulunduğu görülüyor.

Takaaiki Türkçe yaptığı paylaşımında Japonya’da yaşayan Kürtlerin tuhaf insanlar olduklarını, Türk hükümetine ve Japon hükümetine hakaret ettiklerini söylüyor.

Bu durumun Türk halkı tarafından bilinmesini isteyen Japon gazeteci, güvenlik birimlerinin haberdar olması gerektiğini söylüyor.

Bir gazeteci olarak da olay hakkında Japon hükümeti ve Saitama Eyaleti’ni sorumlu tutacağını bildiriyor. Son olarak ise Türkiye’deki insanların şarkıcı hakkında kendisine bilgi vermelerini rica ediyor.


Şivan Perwer 50. Yıl konserleri

Şivan Perwer sanat yaşamının 50’nci yılı dolayısıyla 2023 yılı Aralık ayında dünya turnesine başladı. İlk konseri 23 Aralık günü Almanya’nın Duisburg şehrinde gerçekleşirken Japonya’da verdiği konser de bu turne kapsamında yer alıyor. Turne kapsamında; Hollanda, İngiltere, Fransa gibi ülkeler de bulunuyor.

 


Yorum Yazın