Sınır Tanımayan Gazeteciler'den Uğur Mumcu’nun ölümüne dair soru

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Sınır Tanımayan Gazeteciler'den Uğur Mumcu’nun ölümüne dair soru
Abone ol
Sınır Tanımayan Gazeteciler (RSF), Uğur Mumcu’ya bombalı saldırı gerçekleştiren ve ”kaçak” kararı verilen Oğuz Demir’i sordu.

Uluslararası Sınır Tanımayan Gazeteciler (RSF) örgütü, 24 Ocak 1993’te gazeteci Uğur Mumcu’nun aracına bomba koyarak ölümüne yol açan ve hakkında ”kaçak” kararı verildikten sonra davası 2024’e ertelenen Oğuz Demir’in akıbetini sordu. 

Türkiye basın tarihinde haberleri, yazıları, dosyaları ve kitaplarıyla büyük bir iz bırakan gazeteci Uğur Mumcu’nun aracına bombayı yerleştirdiği mahkeme kararıyla saptanan Oğuz Demir için Ankara 5. Ağır Ceza Mahkemesi, ‘kaçak’ kararı vermişti. 

Demir’in gıyabında gerçekleşen ve 2024’e ertelenen davayı duyuran RSF, Oğuz Demir’in akıbetini sorduğu X paylaşımında şu ifadeleri kullandı: 

”Gazeteci-yazar Uğur Mumcu’nun Mahkeme, 24 Ocak 1993’te gazeteci #UğurMumcu’nun ölümüne yol açan, “İnterpol arıyor” denilse de 30 yıldır bulunmayan, son olarak “kaçak” prosedürü uygulanan bombacı Oğuz Demir’i gıyabında yargılıyor. 5 Ekim’de süren dava, 30 Mayıs 2024’e bırakıldı. Soruyoruz; Oğuz Demir nerede?!”


Yorum Yazın