Signal’den önemli açıklama: Kullanıcılar hacklendi mi?

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Signal’den önemli açıklama: Kullanıcılar hacklendi mi?
Abone ol
Şifreli mesajlaşma uygulaması Signal, saldırı altında olduğuna dair söylentilere açıklık getirdi. Bu iddiaların amacını da açıkladı.

Şifreli mesajlaşma uygulaması Signal, Pazartesi gününden beri sosyal medyada dolaşan “hacklendi” iddialarına açıklık getirdi. Ocak ayında WhatsApp’ın kurucusunun yönetimin başına geçtiği şirket, Twitter’dan yaptığı açıklamayla söz konusu spekülasyonları yalanladı.

Kâr amacı gütmeyen bir kuruluş olan Signal Vakfı’na bağlı uygulama, paylaştığı tweette Signal’in hacklendiği yönündeki söylentilerin doğru olmadığını belirtti. Romanya, Polonya, Ukrayna gibi ülkelerin bulunduğu Doğu Avrupa bölgesinde kullanım oranının arttığını ifade eden platform, bu iddiaların ardında yatan sebebi de açıkladı.

Signal: “Saldırı altında değiliz”
“Doğu Avrupa’da kullanımımızda artış gördük. Signal’in hacklendiği ve güvenliğinin ihlal edildiğine dair söylentiler dolaşıyor. Bu yanlıştır, Signal hacklenmemiştir.” diyerek iddialara son noktayı koyan şirket, bu söylentilerin insanları güvensiz mesajlaşma uygulamalarını kullanmaya teşvik etmek amacıyla yürütülen karalama kampanyalarından ibaret olduğunu belirtti.

Signal bir başka tweetinde, hacklendiği yönündeki söylentilerin nereden çıktığını da açıkladı. İddiaların genellikle resmi devlet kaynakları tarafından paylaşılmış gibi göründüğünü aktaran şirket, “Signal platformu saldırı altında” şeklinde mesajlar dolaştığı bilgisini paylaştı. Bunların doğru olmadığını bir kez daha yineledi.

Signal’in kurucusu ve eski CEO’su Moxie Marlinspike, geçtiğimiz günlerde Twitter hesabında çarpıcı açıklamalar yaptı. Telegram’ın Ukrayna’daki en popüler mesajlaşma uygulaması olduğunu söyleyen Marlinspike, çoğu kişinin Telegram’ı şifreli bir uygulama zannettiğini söyleyerek şunları ekledi:

Gerçek şu ki Telegram, varsayılan olarak herkesin gönderdiği/aldığı mesajların düz metin kopyasını içeren bir bulut veritabanıdır. Son 10 yılda gönderilen/alınan her mesaj, fotoğraf, video, belge; tüm kişiler, grup üyelikleri, vb. hepsine o veritabanına erişimi olan herkes ulaşabilir.

Moxie Marlinspike daha önce de Telegram’ı hedef almıştı. Uygulamada varsayılan olarak uçtan uca şifreleme olmadığını söyleyerek rakibini eleştirmişti. Rusya doğumlu Pavel Durov tarafından kurulan Telegram ise Signal CEO’sunun iddialarına henüz cevap vermedi.

Sizler bu konuda neler düşünüyorsunuz? Görüşlerinizi yorum kısmında veya SDN Forum’da paylaşabilirsiniz.

 


Yorum Yazın