Şiddete karşı "Kadın Dans Tiyatrosu" 

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Şiddete karşı "Kadın Dans Tiyatrosu" 
Abone ol
Açı Lisesi “Kadın Dans Tiyatrosu” topluluğu, kadına yönelik şiddete farkındalık yaratmak için dans ediyor. Gösteri 10 Haziran 2022’de Lütfi Kırdar Kongre ve Sergi Saray’ında gerçekleşecek.

Ülkemizin en önemli toplumsal sorunlarından biri kadına yönelik artan şiddet. Türkiye nüfusunun büyük bir bölümünü oluşturan genç nesil, kadına yönelik şiddetin farkında ve köklü bir değişim için çözüm odaklı  görevler üstleniyor. Onlardan biri de Kadın Dans Tiyatrosu.

Açı Lisesi “Kadın Dans Tiyatrosu” topluluğu, kadına yönelik şiddete farkındalık yaratmak için dans ediyor. 

Biri ülkemizden olmak üzere, dünyanın üç farklı yerinden üç farklı kadının şiddet ile mücadelesinin gerçek öyküsünden yola çıkarak “KADIN” isimli dans performansını oluşturdular.
Toplumda kadına yönelik şiddet konusunda daha fazla farkındalık ve değişim yaratmak istediğimiz için her performanstan elde edilen geliri farklı derneklere bağışlıyorlar.
İlk gösterimi 30 Mayıs 2019’da gerçekleşen performanstan elde edilen gelir TOÇEV çatısı altında okumaya istekli öğrencilere destek amacıyla bağışlandı.   

Bütün hikayelerin yer aldığı gösteri 10 Haziran 2022’de Lütfi Kırdar Kongre ve Sergi Saray’ında gerçekleşecek.
SOYSAL sponsorluğunda yapılan ve geliri Türkiye Yardımsevenler Derneği Bakırköy Şubesi Kadın ve Çocuk Güvende Fonu’na bağışlanacak gösterinin biletleri Passo’da.

Gösteri ve topluluk hakkında detaylı bilgiye buradan ulaşabilirsiniz


Yorum Yazın