Sıcak havalarda spor yapmak eziyet olmasın! Bu kıyafetler size iyi hissettirecek!

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Sıcak havalarda spor yapmak eziyet olmasın! Bu kıyafetler size iyi hissettirecek!
Abone ol
Spor yapmak vücut ısısını zaten yükseltirken, güneşin etkisini daha çok gösterdiği yaz günlerinde; iyi hissettirecek bir egzersiz için doğru kıyafet tercihi spor keyfini artırıyor. Spor giyim markası Comeup, herkesin aklındaki ‘Yazın spor yaparken nasıl giyinmeliyim?’ sorusunu yanıtlayarak; merak edilenleri paylaşıyor.

Spor, her mevsim gündelik yaşamın merkezinde yer alıyor. Özellikle yaz döneminde sıcak havalara bağlı olarak egzersiz rutinini devam ettirmek için doğru kıyafet tercihi büyük önem taşıyor. İnovatif ürünleriyle her mevsim özgün ve konforlu spor yapmayı teşvik eden Comeup, sıcak havalarda doğru kıyafet seçmenin püf noktalarına dikkat çekiyor.

Doğru nem yönetimi için doğru kumaşlar tercih edin

Yazın spor yaparken en çok ihtiyaç duyulan unsurun doğru nem yönetimi olduğunu söyleyen Comeup Marka Direktörü Fatma Kaya, “Giymeyi seçtiğiniz malzeme, egzersiz sırasında ve sonrasında nasıl hissettiğinizi etkiliyor. Bildiğiniz gibi yazın en önemli odağı sıcaklardan dolayı fazla terleme problemi. Bu problemi çözmek için ter kokusunu engelleyen antibakteriyel kumaş ile üretilen tasarımları tercih etmeniz önemli. Nem yönetimi teknolojisi ile teri dışarı atan ve hızlı kuruyan kumaş yapısı; egzersiz esnasında konforunuzu arttıracaktır” dedi.

Sarı, mavi ve yeşil gibi serinletici yaz renkleri ile motive olun

Sıcak havalarda egzersiz yaparken, kıyafetlerin renginin de büyük bir fark yaratacağını vurgulayan Fatma Kaya, “Açık renkli kumaşlar güneş ışığını yansıtırken, koyu renkli olanlar ısıyı emerek, daha sıcak hissetmenize neden oluyor. Sarı, mavi ve yeşil gibi serinletici yaz renkleri de egzersiz yaparken rahatlığın yanı sıra motivasyonunuzu artırabilir” şeklinde konuştu.

Dar kıyafetlerden uzak durun ve yeterli sıvı tüketin

Yazın kan dolaşımını ve vücudun soğuma hızını yavaşlatmamak için dar kıyafetlerin giyilmemesi gerektiğini ifade eden Fatma Kaya bisiklet şortları ve sütyen üstleri gibi dar kıyafetlerin doğru beden ölçüsünde seçilmesini öneriyor. Öte yandan su tüketiminin önemini hatırlatan Kaya, spor rutininden 1-2 saat önce 2,5 bardak, egzersiz sırasında her 10-15 dakikada bir 1 bardak ve bitiminde, kaybedilen suyu yerine koymak için en az 3 bardak su içilmesi gerektiğini sözlerine ekledi. 


Yorum Yazın