Sezen Aksu'nun '"Ankara"ya mesajı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Sezen Aksu'nun '"Ankara"ya mesajı
Abone ol
Sezen Aksu'nun yapımcısı aracılığı ile "Ankara'ya", "Kutsallar noktasındaki hassasiyetim ve duruşum bellidir!" mesajını ilettiği iddia edildi.

"Yaşamak Harika Bir Şey" isimli şarkısında dini inanışlarda ilk insan olarak kabul edilen Adem ve Havva'ya hakaret ettiği iddia edilip hedef gösterilen Sezen Aksu'nun yapımcısı aracılığı ile "Ankara"ya mesaj ilettiği iddia edildi.

Sabah gazetesi Ankara Temsilcisi Okan Müderrisoğlu, "Ankara"ya "Kutsallar noktasındaki hassasiyetim ve duruşum bellidir!" mesajı ilettiğini köşe yazısında öne sürdü.

Söz konusu yazının ilgili bölünü şöyle:

"Evet, şimdi güncel bir tartışmanın merkezinde Aksu...

"Şahane Bir Şey Yaşamak" şarkısındaki o mısralar!

"Selam söyleyin o cahil Havva ile Âdem'e" vurgusu...

Sıcak gündemle devam edelim o halde...

Öğrendiğime göre...

Sezen'in haddini bilmesi istenen dakikalarda, yapımcısı ile temasa geçilir. 4 yıl önceki bir parçanın bugünlerde toplumsal gerilimi tetiklemesi üzerine, yapımcı aracılığıyla Ankara'ya şu mesaj gelir:

"Kutsallar noktasındaki hassasiyetim ve duruşum bellidir!"

Gayet net ve güzel bir özet aslında...

Sadece ve sadece, "ilk günaha işaret edildiği" de o mesaja eklenir.

Sonrasında...

Cumhurbaşkanımızın sergilediği duruş da mühimdir. Dine ve dince kutsal sayılan değerlere dil uzatanlara duyduğu tepkidir dışa vuran... Zamanlama olarak Aksu ve şarkısı da bu geniş değerlendirmenin kapsama alanına girmiş gibi gözükse de Sn. Cumhurbaşkanı, her türden ayrışmaya ve spekülasyona kendi zaviyesinden son noktayı koyar.

Haliyle bize de...

Yine Sezen Aksu yorumuyla, "Bu da gelir, bu da geçer" türküsünden izlerkalır..."

(Yazının tamamını okumak için tıklayınız)

Ne olmuştu?

Sezen Aksu, 2017'de yayımladığı "Yaşamak Harika Bir Şey" isimli şarkısının sözleri yüzünden hedef gösterilmişti. Aksu'nun dini inanışlarda ilk insan olarak kabul edilen Adem ve Havva'ya şarkı sözlerinde hakaret ettiği iddia edilmişti. Milli Beka Hareketi üyeleri de Aksu'nun Kanlıca'daki evinin önüne kadar gidip "protesto eylemi" gerçekleştirmişti. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'da Çamlıca Camii'nde yaptığı konuşmada, "Hz. Adem efendimize kimsenin dili uzanamaz. O uzanan dilleri yer geldiğinde koparmak bizim görevimizdir" ifadelerini kullanmıştı. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın bu sözlerinin hedefinin Sezen Aksu olduğu iddia edilmişti. Erdoğan, daha sonrasında katıldığı bir TV programında sözlerinin Sezen Aksu'ya yönelik olmadığını açıkladı. Sezen Aksu, 22 Ocak'ta sessizliğini bozarak yazılı bir açıklama yapmış ve kaleme aldığı "Avcı" şiirini paylaşmıştı

 

 


Yorum Yazın