Sercan Çığğın kimdir? Kaç yaşında, nereli? CHP Ankara İl Başkan Adayı Sercan Çığğın'ın biyografisi

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Sercan Çığğın kimdir? Kaç yaşında, nereli? CHP Ankara İl Başkan Adayı Sercan Çığğın'ın biyografisi
Abone ol
Cumhuriyet Halk Partisi Ankara İl Başkanlığı’na aday olan Sercan Çığgın'ın kim olduğu merak ediliyor. Bu bağlamda Sercan Çığğın kimdir? Kaç yaşında, nereli? İşte CHP Ankara İl Başkan Adayı Sercan Çığğın'ın biyografisi

Mevcut Ankara İl Başkanı Ali Hikmet Akıllı’nın aday olmayacağı kongrede değişimcilere yakın olduğu bilinen eski Ankara Büyükşehir Belediyesi (ABB) Başkanvekili Sercan Çığgın ile genel merkez yönetimine yakın olan Ümit Erkol yarışacak.

Sercan Çığğın kimdir?

28 Mayıs seçimlerinin ardından CHP’de başlayan ‘değişim’ ve ‘yenilenme’ tartışmalarıyla birlikte kurultay süreci işlemeye devam ediyor. Türkiye’nin birçok noktasında ilçe kongrelerini tamamlayan ve il yönetimlerini seçecek olan il delegelerini belirleyen CHP’de il başkanlıkları için olası adaylar da netleşiyor. CHP açısından önemli kentlerden biri olan Ankara’da da iki isim öne çıkıyor.

İsimlerden ilki olan Sercan Çığgın, dört yılı aşkın süredir Ankara Büyükşehir Belediyesi Başkanvekilliği görevinde bulunuyor. Çığgın siyasete CHP Çankaya ilçe gençlik kollarında başlayan, Ankara il gençlik kolları başkanlığı yapan bir isim olarak biliniyor. Çığgın ayrıca Ankara’da dört dönem üst üste anahtar listeleri delerek yönetime giren ve il başkan yardımcılığı görevini yapan bir isim. Çığgın’ın 2019 seçimleri öncesi yapılan belediye meclis üyelikleri ön seçiminde birinci olduğu biliniyor. Çığgın, yaptığı ziyaretlerde yerel seçimlerde CHP’nin Ankara’da çok daha fazla belediye kazanması için, örgütün sesine kulak vererek çalışma yürüteceğini dile getiriyor.

Sercan Çığğın'ın biyografisi

Çankaya Belediye Meclis Üyeliği

Ankara Büyükşehir Belediye Meclis Üyeliği

Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Vekilliği

 

Sercan Çığğın'ın sosyal medya hesabı


Yorum Yazın