Füsun Paşa yazdı:

Senin bu hayatta örnek aldığın kişi kim?

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Senin bu hayatta örnek aldığın kişi kim?
Abone ol

Sözde yaşamak, sadece sözde kalan cümleler kurmak kolaydır.Konuşursun, anlatırsın an gelir sözler biter. Öylesine yaşarsan hayatta gün gelir biter. Geriye ne kalır? Senden geriye  bu hayatta kalan ne olur?

Şimdi dürüstçe kendinize ve hayatınıza bakın. Söylediğin sözler davranışlarınla bir mi? Tutarlı mı? Yoksa  öylesine durum kurtarmak için konuşanlardan mısın? Nasıl bir hayat yaşıyor ve çevrene neler yaşatıyorsun? Seni çevren nasıl biliyor? Neyin ne kadar farkındasın? Sen öldükten sonra, sence senin arkandan insanlar nasıl konuşacak? Nasıl anılacaksın? Ne olmasını istersin?

 İnanmışlık, adanmışlık bu hayat içinde kaç kişide var dersiniz? Sen de var mı? Kendini bugüne kadar neye adadın, neye adıyorsun, nasıl yaşıyorsun,  sen neye inanıyorsun? İnancın için, hayallerin için kimin karşısında dimdik durabiliyorsun? Korkarak, ses çıkarmadan, razı olarak, idare ederek  yaşamak, yaşamak mıdır? Cesaretle ne istediğini bilerek ne olursa olsun dürüstlüğünden, değerlerinden, hayallerinden vazgeçmeyerek yaşamak sence nasıl olur? Nasıl bir hayatın olur hayal edebilir misin? Hayatının her aşamasında, özün, sözün, davranışların bir mi? Karakterin sağlam mı? İnancın tam mı? Değerlerine göre hedeflerine ulaşan, kendinden asla vageçmeyen bir insan mısın?

Eğer kalbinden, tüm varlığınla hissederek, kendine güvenle, ne istediğini bilerek ,  yapmak ve yaşamak istediğin hayatla ilgili inançla konuşabiliyorsan ağzından çıkan tek söz, tek kelimen ve o kelimelerin yaydığı enerji tüm dünyayı sarar. Attığın her adım bir devrim niteliğinde olur, insanları bir mıknatıs gibi kendine çeker. İnsanlar seni örnek alır.

Sence bu dünyada kaç kişi kendini  hayallerine adadı?Kaç kişi örnek olarak anıldı?  Peki tüm hayatını, kendini bir ülkeye kaç kişi adadı? Her savaşta askerinin önünde savaşa giden kaç lider vardır? Çıkar olmadan, inandığı hayaller uğruna, başka ülkelere ya da kişilere biat etmeden, vaatlerle kandırılmadan, korkmadan  kendini adayan, bunun için her şeyi yapan, yok nedir bilmeyen kaç kişi var? Bu dünyada kaç kişiden öldükten sonra bile korkuldu?

Ben bütün dünyanın örnek aldığı tek lider biliyorum. Bu lider, aslında hepimizin şu an yaşadığı hayatlar için, yapabileceklerimiz, hayallerimiz hedeflerimiz için en değerli, en özel örnek olan kişidir. En büyük öğretmen. Birisi yaptı, hepimiz yapabiliriz. İstediğimiz her şeyi yaratabiliriz.

 O'nun hayatında;

Yalan yok. Yanlış yok. Yanıldım, kandırıldım yok. Hata yok. Korkaklık yok.Kaybetmek yok. Boyun eğmek yok. Yapamam başaramam demek yok. Tembellik yok. Çalmak, hırsızlık yapmak yok. Şov yok. gösteriş yok. İftira yok. Hakaret yok.

Cesaret var. Güç var. Güven var. Sevgi var. Disiplin var. Çalışkanlık var. Dürüstlük var. Kazanmak var. Başarı var. Gözü karalık var. İnsanlık var. İstediğini,olmaz denileni  yaratmak ve yapmak var. Bunu da şerefiyle, namusuyla yapan  değerleri doğrultusunda hareket eden bir liderlik gücü var...

Köşe yazısının tamamını aşağıdaki linkten okuyabilirsiniz.


Yorum Yazın