KONDA siyasi tabloyu yorumladı:

Seneye seçim beklentisi

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Seneye seçim beklentisi
Abone ol
KONDA Genel Müdürü Bekir Ağırdır, siyasetteki mevcut tabloya ve muhtemel bir seçime ilişkin değerlendirmeler yaptı. Ağırdır, seçimin gelecek yıl yapılmasını beklediğini belirtirken, HDP üzerinden çatlak yaratma planının çalışmadığını savundu.

KONDA Genel Müdürü Bekir Ağırdır, AK Parti tabanında işsizlik, yoksulluk, pandemi gibi reel sorunların rahatsızlık yarattığını, ancak bunun henüz partiyi bırakmaya yetmediğini belirterek, iktidarın, vaatleriyle seçmeni tutamayınca karşı tarafa dair korkular üzerine oynamaya devam ettiğini ileri sürdü.

KONDA Genel Müdürü Bekir Ağırdır siyasetteki mevcut tabloya ve muhtemel bir seçime ilişkin değerlendirmeler yaptı. Evrensel Gazetesi'ne konuşan Ağırdır, seçimin gelecek yıl yapılmasını beklediğini belirtti. Ağırdır, iktidarın HDP üzerinden çatlak yaratma planının çalışmadığını da savundu. 

Muhalefet blokundaki partilerin en azından lider seviyesinde henüz bir parçalanma emaresinin görünmediğini kaydeden Ağırdır, iktidarın seçimde yüzde 50 artı 1'i nasıl sağlarım derdinde olduğunu belirtti, Ağırdır, "Onu da kimliklerin korkularına yaslanarak yürütüyor. Şunu hatırlatmak isterim, Türkiye toplumunu tarif edecek alt alta 8-9 cümle yazsak, birinci cümle bence şudur; Türkiye’de insanların farklılıkları ne olursa olsun, öncelikli beklentisi ekonomiktir, Ve bu ortaktır. Yani Türk veya Kürt, kadın erkek, AK Partili CHP’li, fark etmez, “hanenin birliği düzenliği” diyor onlar. O, geçim meselesidir" dedi.

 


Yorum Yazın