Selin isminin anlamı nedir? Selin ismi Kur'an'da geçer mi?

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Selin isminin anlamı nedir? Selin ismi Kur'an'da geçer mi?
Abone ol
Oldukça hoş ve nazik bir okunuşu üzerinden sevilen kız isimlerinden biri Selin adıdır.

Kökeni Türkçe olması ile beraber oldukça köklü bir isim olduğunu da söylemek mümkün. Günümüzde hala sözlük ve isim anlamı doğrultusunda değerlendirilmektedir. Son dönemlerde ise anne ve babaları merak edip internetten araştırdığı isimler içerisinde bulunuyor.

Selin İsminin Anlamı Nedir?

Taşımış olduğu değişik anlamları üzerinde Selin ismi, günümüze kız çocukları için öne çıkan isimler içerisinde gelir. Bu doğrultuda anne ve babaların tercih ettiği popüler isimler içerisinde olduğunu ifade etmek mümkün.

- Gür akan su

- Orta Asya'da yetişen, bodur, sürekli yeşil kalan bitki

Yukarıda verilen anlamları ile birlikte oldukça güzel ve doğal bir karşılık sunduğunu söylemek mümkün. Bu doğal karşılık aynı zamanda sade okunuşu üzerinden güzel bir etki yaratmaktadır. Oluşturduğu bütünlük üzerinden kız çocukları için önde gelen isimleri içerisinde bulunuyor.

Selin İsmi Kur'an'da Geçer mi?

Kökeni Türkçe olması ile beraber en köklü isimlerden biri Selin adıdır. Eski zamanlarda sözlük anlamı üzerinden kullanılan bu isim, günümüzde ad olarak yaygın şekilde değerlendirilir. Aynı zamanda Kur'an-ı Kerim'de yer alıp almadığı yine merak edilen konular içerisinde bulunuyor. Selin isminin Kur'an'da geçmediğini söylemek mümkün. Güzel bir okunuş ve değerli anlam sunması ile birlikte, anne ve babaların tercih ettiği isimlerden biridir.

Selin İsminin TDK Sözlük Anlamı Ne Demek?

Senin ismi Türk Dil Kurumu üzerinden birden fazla anlamı ile birlikte ön plana çıkıyor. Özellikle gür akan su şeklinde taşıdığı anlam ile doğal ve güzel bir karşılık vermektedir. Bu da beraber Orta Asya'da yetişmiş olan, sürekli yeşil kalabilen bodur bir bitki anlatır. Bu konuda genel anlamda sonsuzluğu ifade etmesi üzerinden güzel bir karşılık veriyor.

Senin İsminin Kullanımı

Kız çocukları adına en çok bilinen ve değer gören isimlerden biri Selin adıdır. Oldukça hoş ve yumuşak bir okunuşu sunması üzerinden anlamı ile birlikte bütünlüğü sağlar. Bu sebepten dolayı genelde tek başına kullanılan bir isim olduğunu ifade etmek mümkün. Ancak aynı zamanda başka isimlerle de bir araya getirmek suretiyle güzel bir karşılık vermektedir. Böylece güzel bir bütünün oluşturularak uyumak biçimde değerlendirilebilir. Anne ve babaları mutlaka listede olmasını istediği ve değerlendirme isimlerden biridir.


Yorum Yazın