Şehit Öğretmen Aybüke Yalçın, mezun olduğu fakültede anıldı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Şehit Öğretmen Aybüke Yalçın, mezun olduğu fakültede anıldı
Abone ol
24 Kasım Öğretmenler Günü'nde Şehit Öğretmen Aybüke Yalçın, mezun olduğu Necmettin Erbakan Üniversitesi'nde (NEÜ) anıldı.

Necmettin Erbakan Üniversitesi'nden yapılan açıklamaya göre, Ahmet Keleşoğlu Eğitim Fakültesi Güzel Sanatlar Eğitimi Bölümü Müzik Eğitimi Ana Bilim Dalı öğretim üyeleri ve öğrencilerinin hazırladığı programda, marşlar ve şehit öğretmen Şenay Aybüke Yalçın'ın söylediği türküler seslendirildi.

Ahmet Keleşoğlu Eğitim Fakültesi koridorunda gerçekleştirilen etkinlikte, şehit öğretmen Şenay Aybüke Yalçın'ın hocaları duygularını dile getirdi.

NEÜ Ahmet Keleşoğlu Eğitim Fakültesi Güzel Sanatlar Eğitimi Bölümü Müzik Eğitimi Anabilim Dalı Öğretim Görevlisi Adnan Kılıçarslan, "Aybüke, gözlerinin içi gülen, neşe dolu bir öğrencimizdi. Ne yazık ki kendisini elim bir olay sonucu kaybettik. Öğretmenler Günü'nü artık buruk kutluyoruz. Bir şehit öğretmeni olarak gurur duyuyoruz. Aybüke'mizi anıyoruz, mekanı cennet olsun, nurlar içinde yatsın. Vatan sağ olsun." dedi.

NEÜ Ahmet Keleşoğlu Eğitim Fakültesi Güzel Sanatlar Eğitimi Bölümü Müzik Eğitimi Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Sema Sevinç ise bütün şehit öğretmenler için üzgün olduklarını belirtti.

Sevinç, "İnsanın tanıdığı, bildiği, yetiştirdiği öğrencisi olunca acısı daha büyük oluyor. Onlar sayesinde bu vatan ayakta, onlar sayesinde bu bayrak dalgalanıyor. Hepsini sevgi, saygı, minnet ve özlemle yad ediyoruz. Ülkemiz için çok değerli olan şehit öğretmen Aybüke Yalçın'ı yetiştirmek bizler için bir gurur vesilesi. Ondan ve tüm şehit öğretmenlerimizden Allah razı olsun, mekanları cennet olsun." diye konuştu.

"Hayat doluydu, yaşama sevinci her daim üst düzeydeydi"

Aybüke öğretmenin, kanayan yaraları olduğunu aktaran NEÜ Müzik Eğitimi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Aynur Elhan Nayir de Yalçın'ın öğrencilik döneminde tüm öğretmenlerinin sevdiği birisi olduğunu anlattı.

Yalçın'ın öğrencilerinin de sevdiği bir öğretmen olduğuna inandığını dile getiren Nayir şu ifadeleri dile getirdi:

"Çünkü hayat doluydu, yaşama sevinci her daim üst düzeydeydi. Her Öğretmenler Günü'nde burukluk yaşıyoruz. Aybüke öğretmenimizi anarken bir diğer şehit olan öğrencimiz, öğretmen Tufan Baydan'ı da yad etmek istiyorum. Mekanları cennet olsun."

Şehit Öğretmen Aybüke Yalçın ölümünün üzerinden geçen 4'üncü yılda memleketi Çorum'da mezarı başında anılıyor. Batman'ın Kozluk ilçesinde Belediye Başkanı'nın aracına yönelik saldırıda ağır yaralanan kaldırıldığı hastanede şehit edilen Aybüke Öğretmen Batman'a atandığını öğrendiğinde sosyal medya hesabı üzerinden öğretmen oldum ben paylaşımında bulunmuştu.

Şehit Öğretmen Aybüke Yalçın kimdir?

Şenay Aybüke Yalçın (1994 - 2017), Kanlı terör örgütü PKK tarafından öldürülen Türk öğretmen.

1994 yılında Çorum Osmancık'ta doğdu. Konya Necmettin Erbakan Üniversitesi Müzik Öğretmenliği Bölümü'nden mezun oldu. 2016'da Batman'ın Kozluk ilçesine müzik öğretmeni olarak atandı. Aynı zamanda izci lideriydi.

Şehit Öğretmen Aybüke Yalçın kimdir, neden ve nasıl öldü Aybüke Öğretmen 4üncü yılında anılıyor

Şenay Aybüke Yalçın, Batman'ın Kozluk ilçesinde 9 Haziran 2017'de Belediye Başkanı Veysi Işık’ın aracına yönelik PKK saldırısında, karne dağıttıktan sonra evine gittiği sırada yaralandı ve kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetti. Ölümü sonrasında mezun olduğu üniversitenin orkestra salonuna adı verildi. Ailesi de kemanını buraya bağışladı.


Yorum Yazın