Şef Ragnar Rasmussen ve müzisyen Henning Sommerro konserı Ankara'da sahnelendi

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Şef Ragnar Rasmussen ve müzisyen Henning Sommerro konserı Ankara'da sahnelendi
Abone ol

 

Koro müziğinin önemli isimlerinden Norveçli Şef Ragnar Rasmussen yönetimindeki Devlet Çoksesli Korosu, İskandinav bestecilerin eserlerinden oluşan programla kuzey ezgilerini Ankara’ya taşıdı. Norveçli müzisyen Henning Sommerro’nun besteleri, vokal ve akordeon performansıyla eşlik ettiği konserde, Ankara’nın iş, sanat ve cemiyet çevrelerinden bilinen birçok ünlü isim yerini aldı. Konser, Türkiye’nin en önemli sanat merkezlerinden biri olan CSO ADA Ankara’da gerçekleşti.



2019 yılında konuk şef olarak katıldığı Walter Strauss Masterclass’ın ardından ikinci kez Türkiye’de konser veren Ragnar Rasmussen, piyano klavyesinin yepyeni bir versiyonu olan “Seaboard”la da dinleyicilere farklı bir müzik deneyimi yaşattı. Norveçli şef, “Türkiye’de konser seyircisinin anında bağ kurulabilmesi benim için de çok özel bir deneyim oldu,” dedi.

Aynı Güneşin Altında adıyla İskandinav müziğini Ankaralı müzikseverlerle buluşturan konserde müzisyenler, tüm insanların aynı güneşin altında olduğu, bir olduğu ve aynı dünyayı paylaştığı düşüncesinden yola çıkarak bir barış mesajı iletti.



Konser programında, Devlet Çoksesli Korosunun sipariş eseri olan ve prömiyeri 2019’da Rasmussen’in yönettiği konserde gerçekleşen, Mevlana’nın “Bu Irmak” şiiri üzerine Sommerro tarafından bestelenmiş “This River” eseri de yer aldı. Ayrıca Henning Sommerro, konserde Türkçe bir ninniyi Norveççe haliyle seslendirdi.

Konser sonrasında Norveç Büyükelçisi Erling Skjønsberg’in katılımıyla gerçekleştirilen resepsiyonda sanatçılar bir araya gelerek, sanatın toplumlar arasındaki bağı güçlendirici etkisini yinelediler. 
 


Yorum Yazın