Sedef Kabaş’tan Rasim Ozan Kütahyalı isyanı: “Beni hapse atanlar… Bak, aleni küfrediliyor? Niye ‘gık’ yok!”

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Sedef Kabaş’tan Rasim Ozan Kütahyalı isyanı: “Beni hapse atanlar… Bak, aleni küfrediliyor? Niye ‘gık’ yok!”
Abone ol
Gazeteci Sedef Kabaş, Rasim Ozan Kütahyalı’nın bir canlı yayında İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’na yönelik olarak kullandığı hakaret içeren sözlerini işaret ederek, “Atasözü kullandım diye yeri göğü inletip beni hapse atanlar… Bak, aleni küfrediliyor? Niye “gık” yok!” dedi.

Gazeteci Sedef Kabaş, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda bir konu hakkındaki şikayetini dile getirdi.

Rasim Ozan Kütahyalı’nın Ekrem İmamoğlu’na yönelik küfür içeren “Ekrem İmamoğlu her türlü şerefsizliği yapıyorsun” sözlerini içeren bir paylaşımı alıntılayan Kabaş, “Atasözü kullandım diye yeri göğü inletip beni hapse atanlar… Bak, aleni küfrediliyor? Niye “gık” yok!” dedi.

 


Sedef Kabaş neler yaşamıştı?

Katıldığı bir programdaki sözleri nedeniyle 2019 yılında Cumhurbaşkanı'na hakaret iddiasıyla yargılandı; 11 ay 20 gün ceza aldı ve cezası ertelendi. Halk TV ve Tele1 kanallarındaki çeşitli programlara yorumcu olarak katılan Kabaş'ın 21 Ocak 2022'de Tele1'de söylediği "Şuna inanıyorum ki Recep Tayyip Erdoğan dönüp şöyle siyasi hayatına baksa... Kendisine bu toplum, bu halk, bu ülke çok şans verdi. Çok iyi makamlara getirdi, çok destek verdi, çok oy verdi, çok paye verdi. Çok meşhur bir söz vardır. Taçlanan baş akıllanır diye. Ama görüyoruz ki gerçek değil. Ya da tam tersi bir söz vardır. Büyükbaş hayvan bir saraya girdiği zaman o kral olmaz. O saray ahır olur." sözü nedeniyle hakkında cumhurbaşkanına hakaret suçlamasıyla soruşturma başlatılmış ve bir gün sonra tutuklanmasına karar verilmişti. 11 Mart 2022 günü 2 yıl 4 ay hapis cezası alıp tahliye olmuştu.
 


Yorum Yazın