Sedat Peker'in 'basın danışmanı' Emre Olur yeniden tutuklandı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Sedat Peker'in 'basın danışmanı' Emre Olur yeniden tutuklandı
Abone ol
Hakkında yakalama kararı bulunan organize suç örgütü lideri Sedat Peker'in "basın sözcüsü" olarak bilinen Emre Olur yeniden tutuklandı.

Olur'un tutuklanma haberini Peker'in avukatı Ersan Barkın Twitter hesabından duyurdu.

Barkın, Olur'un Çarşamba günü verilen tahliye edilmesi yönündeki karara başsavcı vekilinin itiraz ettiğini ve itirazın kabul edildiğini söyledi:

"E.Olur tutukluluğunun hukuki izahını yapamam ama gelişmeyi paylaşayım: Duruşma savcısı tahliye istedi. Mahkeme tahliyeye karar verdi. Başsavcı vekili itiraz etti. Mahkeme itirazı reddetti. Başsavcı vekili, üst numaralı Ağır Ceza Mahkemesi'ne itiraz etti. Kabul edildi. E.Olur, tutuklu."

Hakkında "tehdit", "suçu ve suçluyu övmek", "hakaret", "suç işlemek amacıyla kurulan örgüte üye olma", "basit yaralama", "sesli, yazılı veya görüntülü bir ileti ile hakaret" suçlarından adli makamlarca aranan Ahmet Emre Olur, Tiran Havalimanı'nda gözaltına alınarak 18 Eylül'de Türk yetkililere teslim edilmişti.

Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı'nca hazırlanan iddianamede, Olur'un Türkiye'den ayrıldığı ve yurt dışında bulunduğu süreçlerde Peker'in yanında olduğu ve "Reis Sedat Peker Suç Örgütü'nün sosyal medya işlerinden sorumlu olduğu" belirtilmişti.

İddianamede, Olur'un, "suç işlemek amacıyla kurulan örgüte üye olma", "silahla kasten yaralama" suçlarından 3 yıl 3 aydan 8 yıl 3 aya kadar hapisle cezalandırılması talep edilmişti.

Anadolu 16. Ağır Ceza Mahkemesinde dün görülen ilk duruşmaya Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) ile bağlanan sanık Ahmet Emre Olur, savunmasında suçlamaları kabul etmemişti. Olur, "Ben suçlu olsaydım diğerleri gibi sığınma talebinde bulunurdum. Kendi isteğimle teslim oldum ve 5 aydır tutukluyum" ifadelerini kullanmıştı.

Mahkeme heyeti sanık Ahmet Emre Olur'un tahliyesine karar verirken dosyanın "Reis Sedat Peker Suç Örgütü" ana davası ile birleştirmesine hükmetmişti.


Yorum Yazın