Seçimin İkinci turunda neler olacak? İkinci turda yüzde 50 sınırı olacak mı?

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Seçimin İkinci turunda neler olacak? İkinci turda yüzde 50 sınırı olacak mı?
Abone ol
14 mayıs seçimleri tamamlandı ve İlk tur sonuçlarına göre henüz yüzde 50 oy alabilen bir aday bulunmuyor. Bu sonuç seçimin ikinci tura kalacağını işaret ediyor. Peki, Seçimin İkinci turunda neler olacak? İkinci turda yüzde 50 sınırı olacak mı?

Türkiye tarihinin en büyük seçimi dün tamamlandı. Recep Tayyip Erdoğan, Kemal Kılıçdaroğlu ve Sinan Oğan'ın yarıştığı seçimde henüz yüzde 50 oy alan bir aday olmadı. Muharrem İnce'nin çekilmesine rağmen Kemal Kılıçdaroğlu Erdoğan'ın gerisinde kaldı.

İKİNCİ TUR YOLU GÖRÜNDÜ

Seçimin ikinci turunun olması bekleniyor. Şimdi herkesin merak ettiği bir soru var. İkinci turda ne olacak? Birçok kişi ikinci turda yüzde 50 sınırının olup olmayacağını merak ediyor.

İkinci turda sadece iki aday yarışacağı için en yüksek oyu alan isim Cumhurbaşkanı seçilecek. İkinci turda Kemal Kılıçdaroğlu ile mevcut Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan yarışacak.

İKİNCİ TUR OYLAMASI HAKKINDA BİLGİ - İKİNCİ TURDA YÜZDE 50 SINIRI OLACAK MI?

İkinci turda yapılacak bu oylamaya, ilk oylamada en çok oy almış iki aday katılıyor ve geçerli oyların çoğunluğunu alan aday cumhurbaşkanı seçiliyor. Özetle 2. turda yüzde 50 sınırı olmayacak.


Yorum Yazın