Ayla Ganioğlu yazdı:

Seçim günü internet durursa ne olur?

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Seçim günü internet durursa ne olur?
Abone ol

Muhalefette, iktidarın seçimi kaybetmemek için yapabileceği hamlelerini önümüzdeki süreçte artıracağı beklentisi yüksek. Seçim tarihine kadar geçecek sürede de, seçim günü için de iktidarın ne gibi sürprizler hazırladığı tahmin edilmeye çalışılıyor.

Geçtiğimiz seçimlerde trafoya kedi girdi, elektrikler kesildi, iktidarın oylarının çalındığı gerekçesiyle İstanbul seçimleri iki kez yapıldı. Şimdi de seçim öncesinde, İstanbul büyükşehir belediye başkanlığının iktidara geçme ihtimalinin yüksek olduğu bir döneme girildi.

Muhalefet, 2023 seçimleri için iktidarın hazırlıklarını bilmese de, değişik senaryolara göre çalışmalar yapıyor. Seçime giderken, özellikle muhalefetin adayının belirlenmesinden sonra iktidarın oldukça sert bir kampanya yürütmesi bekleniyor.

Seçim günü olabileceklere ilişkin de değişik senaryolar hazırlanıyor. Kasım ayında İstanbul’daki terör saldırısı sonrasında sosyal medyanın durdurulması, internetin yavaşlaması, bu konuda yeni adımların atılmasına neden oldu.

“Felaket senaryoları”

Muhalefet, seçim günü internetin yavaşlatılması, sosyal medyanın durdurulması halinde neler yapılabileceğine ilişkin önlemleri araştırıyor.  

Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK), Kasım ayındaki gibi, Dezenformasyon Yasası ile artırılan yetkilerini seçim günü de kullanılırsa neler olabilir?

CHP Bilgi ve İletişim Teknolojilerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Onursal Adıgüzel, Muhalif’e, bu konuda “felaket senaryoları” üzerinde çalıştıklarını söyledi.  

Köşe yazısının tamamını aşağıdaki linkten okuyabilirsiniz.


Yorum Yazın