“Seçim anketlerini sadece partiler değil iş insanları da yaptırıyor”

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
“Seçim anketlerini sadece partiler değil iş insanları da yaptırıyor”
Abone ol
Dün önemli bir anket firmasının sahibiyle sohbet ettiğini söyleyen Sözcü yazarı Aytunç Erkin anketçi arkadaşının kendisine yönelttiği soruyu şöyle ifade etti: “Sen zannediyor musun ki kapımızı sadece siyasi partiler çalıyor. Birçok şehirden iş insanları da geliyor. Bizden anket yapmamızı istiyorlar.”

Sözcü yazarı Aytunç Erkin bugünkü köşe yazısında seçim anketi yaptıranların kim olduğuna değindi. 

Erkin’in yazısından bir kısım şöyle:

“31 Mart yerel seçimlerine geri sayım sürüyor. Tabii ki seçimlerin olmazsa olmazı da “anketler”. Kimi yüz yüze görüşüyor, kimi telefon- bilgisayar destekli. Dün önemli bir anket firmasının sahibiyle sohbet ettim. Ankara, İstanbul, İzmir, Hatay üzerine konuştuk. Bu konuda çalışmalarının sürdüğünü ve önümüzdeki hafta verileri yayımlamaya başlayacaklarını söyledi.

 

“O ilçede kim kazanacaksa o adaya yaklaşıyorlar”

Sohbet koyulaştıkça o anketçi dostum ilginç bir soru yöneltti:

“Sen zannediyor musun ki kapımızı sadece siyasi partiler çalıyor?” Anlamadığımı söyledim, devam etti:

“Açayım o zaman! Seçim döneminde sadece İstanbul, Ankara, İzmir için değil birçok şehirden iş insanları da geliyor. Bizden anket yapmamızı istiyorlar. Hani ilçede kimin kazanacağını öğrenmek istiyorlar.”

Araya girdim: “Neden?” diye sordum, iş insanlarını ne ilgilendirir ki? Anket firması sahibi “Dur” dedi anlatıyorum:

“O ilçede kim kazanacaksa ya da kazanmaya yakın adaysa ona yatırım yapacaklar. Bizlerden öğreniyorlar ve gidip o belediye başkan adayının yanına yaklaşıyorlar. ‘Bir isteğin var mı? Seçim çalışmanızda şu kadar yardım yapabilirim’ gibi tekliflerde bulunuyorlar. Tanımıyorlarsa da mutlaka bir yolunu bulup o adayla görüşme imkanı yaratıyorlar. Yatırım sadece fabrika açarak ya da borsada oynayarak olmaz. Yatırım kimin kazanacağını öngörüp ona göre yön çizmeyle de olur.”

Yazının tamamını okumak için tıklayınız.


Yorum Yazın