Şebnem Korur Fincancı "Bu talep sadece bir şikayet dilekçesinden ibarettir"

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Şebnem Korur Fincancı "Bu talep sadece bir şikayet dilekçesinden ibarettir"
Abone ol
TTB Merkez Konseyi Başkanı Prof. Dr. Şebnem Korur Fincancı, dans eden doktor Kalp ve Damar Cerrahisi Uzmanı Opr. Dr. Banu Küçükpolat hakkında Muhalif'e konuştu.

Seda Sayan'ın programında dans eden Kalp ve Damar Cerrahisi Uzmanı Opr. Dr. Banu Küçükpolat hakkında inceleme başlatılmasına yönelik TTB Merkez Konseyi Başkanı Prof. Dr. Şebnem Korur Fincancı Muhalif'e önemli açıklamalarda bulundu.

TTB Merkez Konseyi Başkanı Prof. Dr. Şebnem Korur Fincancı'nın değerlendirmesi şöyle:

"Öncelikle iç yazışmanın dışarıya ve basına nasıl yansıdığı ayrı bir konudur. Ama bu yazışmalar şikayet başvurusu olduğu koşullarda şikayet hangi odayla ilgiliyse hekim hangi odayla ilgiliyse o odaya yönlendirilir. Tüzel kişilikleri bağımsız olduğu için de burada ilgili şikayetlerin söz konusu iddianın ilgili odaya değerlendirilmesi önerilir. Hangi niteliklerle uyumsuz ya da uyumlu olduğuna oda kendisi karar verir. Soruşturma açmama kararı da verilebilir soruşturma yapmama kararı da verilebilir. Bağımsız tüzel kişiliğiyle bunun kararını vermesi gereken kişi odadır. Bu talep sadece bir şikayet dilekçesinin odaya iletilmiş olmasından ibarettir. Hergün böyle odalar arası 50-60 yazışma olur.Türkiye'nin TTB'nin 65 odası var. Video da hekim hanımın dansı iletilerek verilmiş zannediliyor ama kesinlikle ilgisi yok mesleğiyle ilgili bir taleptir. Mesleğiyle ilgili bir sorun varsa bu sorunun değerlendirilmesi istendi. Bizler, insanların özel hayatlarında ne yaptıklarıyla ilgilenmiyoruz ve değerlendirmiyoruz özel hayatlarının mesleğine yansıması ya da mesleğin uygulaması asıl olarak. TTB, "mesleki uygulamayla ilgili bir sorun var mı yok mu" onu değerlendirmek için vardır. Mesleki uygulamasıyla ilgili bir sorun olduğu iddiası üzerine biz de bu iddia çerçevesinde talep oluşturduk. Bu video, ulusal bir yayın organı olan bir kanalda yayınlanıyor ve Türkiye'nin her yerinden izleniyor."

TTB'DEN İNCELEME TALEBİ

TTB tarafından Tabip Odası Başkanlığına gönderilen yazıda şu ifadelere yer verildi:

"Sabahın Sultanı Seda Sayan" adlı televizyon programında konuk olan Op. Dr. Banu Küçükpolat'ın tıbbi deontoloji ve hekimlik meslek etiği kuralları ışığında disiplin işlemleri yönünden değerlendirilmesini ve sonucundan tarafımıza ve ilgililerine bilgi verilmesini bekleriz."

NE OLMUŞTU?

Hafta içi her gün Star TV ekranında yayınlanan Sabahın Sultanı Seda Sayan programına konuk olan Kalp ve Damar Cerrahisi Uzmanı Opr. Dr. Banu Küçükpolat, canlı yayındaki dansıyla sosyal medyada gündem olmuştu.

"LİNÇ DE YEDİM ÖVGÜ DE ALDIM"

Olayın kısa sürede gündem olmasının ardından Instagram hesabından paylaşım yapan Küçükpolat, "Bu kadar ses çıkaracağını düşünmemiştim. Linç de yedim övgü de aldım. Ama canlar ben böyleyim değişmem. İstesem de değişemem. Ruhum istiyor ben yapıyorum. Sevenlere de sevmeyenlerime de duyurulur" ifadelerini kullanmıştı. 


Yorum Yazın