Şarkıcı Inji Fetöcü mü?

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Şarkıcı Inji Fetöcü mü?
Abone ol
Müzik dünyasında ‘Inji’ olarak bilinen İnci Güran'ın FETÖ’cü olduğuna dair iddialar ortaya atıldı. Bu söylentiler gerçek mi? Inji’ye neden FETÖ’cü denildi?

Muhalif Özel

Son dönemde çıkardığı şarkılarla popüler olan Inji takma isimli İnci Gürün hakkında FETÖ’cü ithamlarında bulunuldu.

Hatta bu ithamlar sosyal medyada Inji’nin trendlere girmesine bile neden oldu.

Inji’ye neden FETÖ’cü denildi? İddialar neler?

İlk iddia Inji’nin lise döneminde, 2016 yılında Amerika’ya Pensilvanya’ya gitmesiyle ilgili. O yıl 15 Temmuz darbe girişimi olmasıyla ilişkilendiriliyor.

Inji, internette paylaşılan bilgilere göre liseler arası müzik yarışmasında keşfedilmiş ve İstanbul Üniversitesi Devlet Konservatuvarı’nda müzik eğitimi almış. Babasının ifadesine göre ise Inji lise eğitimini İngiltere’de tamamladıktan sonra Amerika’da UPenn Üniversitesi The Wharton School’da ekonomi eğitimi almak için gitmiştir. Yani şarkıcının 15 Temmuz Darbe Girişimi süreciyle ilgili bir bağlantısı bulunmamaktadır.

Diğer bir iddia YouTube hesabının kapak görselinde 1 Dolar fotoğrafı bulunmasıyla ilgiliydi.

Fethullahçı Terör Örgütü lideri Fethullah Gülen’in yandaşlarına 1 dolarlık banknotlar dağıttığı biliniyordu. Banknotlar örgüt elebaşısı tarafından sözde “bereket ve işlerin yolunda gitmesi” amacıyla okunarak ABD’den Türkiye’ye gönderiliyordu. Inji’nin Youtube’daki kapak fotoğrafıyla ilgili de bu durumla benzetme yapılarak FETÖ’cü iddiasında bulunulmuştu.

Tabii tüm bu iddialar sosyal medyada fazla vakit geçirenlerin oldukça iyi bildiği gibi bir yönüyle de mizahi ve tamamıyla bir gerçeklik taşımıyor. Ama yine de Inji’nin şu an için Amerika’da yaşıyor oluşu soruları da beraberinde getiriyordu.

Şarkıcının FETÖ’cü olmadığına dair en önemli delil ise babası.

Babası Ali Gürün, Türkiye’de aktif olarak iş yapan uluslararası tanınırlıkta bir iş adamı.

1993 yılında İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) Makine Mühendisliği Bölümü’nden mezun olan Ali Gürün, 1996 yılında da İTÜ Denizcilik Fakültesi Gemi Makineleri İşletme Mühendisliği Anabilim dalında Yüksek Lisansı’nı tamamlamıştır.

Gürün aynı zamanda, Sanmar Denizcilik Yönetim Kurulu Başkanı’dır ve kurum Fenerbahçe Opet Kadın Voleybol Takımı’nın sponsorlarından birisi.

Ali Gürün geçtiğimiz yıl bir dergiye kızı Inji hakkındaki şu bilgileri veriyor: “Küçük kızım İnci İngiltere’de Sevenoaks Highschool’da lise eğitimini tamamlayıp Amerika’da UPenn Üniversitesi Wharton Okulu’nda İşletme ve Ekonomi eğitimi alıyor.”

Inji’nin FETÖ’cü olduğuna dair birçok iddia paylaşılsa da öne sürülenlerin mantıklı bir tarafı ve tutarlılığı bulunmuyor.

Şarkıcı ve ailesinin FETÖ’yle ilişkisine dair şüpheli işaretler olmadığı gibi babası da Türkiye’de faal bir iş adamı.

Yani söylentilerin tamamen boş iddialar ve sosyal medya goygoyundan ibaret olduğunu söylemek yanlış olmayacaktır.


Yorum Yazın