Sarıgül, esnafa sicil affı önerisinde bulundu

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Sarıgül, esnafa sicil affı önerisinde bulundu
Abone ol
Türkiye Değişim Partisi (TDP) Genel Başkanı Mustafa Sarıgül, esnafa bir kereye mahsus olmak üzere sicil affı çıkması gerektiğini belirterek, "Esnaflarımıza sicil affı çıkarsa ticaretin çarkları daha iyi bir şekilde dönecek." ifadelerine yer verdi.

Sarıgül, Ulus Platin Sitesi’ndeki konutunda düzenlediği basın toplantısında, 19 Ekim’in ”Muhtarlar Günü” olarak kutlandığını anımsatarak, muhtarların demokrasinin ilk basamağı ve vatandaşların ilk müracaat yeri olduğunu, 24 saat görev yaptıklarını söyledi.

Muhtarların belediye meclislerinin tabii üyesi olması gerektiğini belirten Sarıgül, TDP olarak bu konuda çalışmalar yaptıklarını dile getirdi.

Pandemi koşulları sebebiyle esnafın bazı sıkıntılar yaşadığını, çeklerini ve senetlerini ödeyemediğini kaydeden Sarıgül, ”O nedenle mutlaka esnaflarımıza bir kereye mahsus olmak üzere sicil affı çıkmalı. Esnaflarımıza ekonomik barış mutlaka gelmeli. Esnaflarımıza sicil affı çıkarsa ticaretin çarkları daha iyi bir şekilde dönecek. Esnaflarımız son derece mutlu olacak. Esnaflarımız şu anda kredi kefalet kooperatiflerinden, bankalardan hiçbir şekilde çek alamıyorlar, çarklarını döndüremiyorlar.” diye konuştu.


Yorum Yazın