Sarayburnu Limanı'nda demirleyen TCG Anadolu gemisini öğrenciler ziyaret etti

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Sarayburnu Limanı'nda demirleyen TCG Anadolu gemisini öğrenciler ziyaret etti
Abone ol
Türk donanmasının hizmetine 10 Nisan'da giren Türkiye'nin en büyük askeri gemisi TCG Anadolu, demir attığı Sarayburnu Limanı'nda öğrencileri de ağırlıyor.

İçinde dünyanın ilk silahlı insansız hava aracının da (SİHA) yer aldığı gemiyi gezmek için liman girişinde bekleyen çok sayıda vatandaş uzun kuyruklar oluşturdu.

İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü koordinasyonunda lise 11 ve 12. sınıf öğrencileri TCG Anadolu'yu ziyaret etti.

Geminin askeri görevlileri tarafından içeri alınan vatandaşlar ve öğrenciler, günün anısına hatıra fotoğrafı çektirdi. Kimi ziyaretçiler duygusal anlar yaşarken kimileri de çocuklarıyla beraber gemiyi gezip farklı bir gün geçirdi.

İstanbul İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Ömer Avcı, AA muhabirine, 23 Nisan'a kadar ortaöğretim kurumlarında eğitim gören 11. ve 12. sınıf öğrencilerinin her yarım saatte bir gemiyi ziyaret edecek şekilde planlama yaptıklarını söyledi.

Bu planlamayı ilçelere duyurduklarını, süreci de yakından takip ettiklerini aktaran Avcı, "Öğrencilerimiz toplu olarak gemimizi ziyaret ediyor. Gönüllülük esasına göre isteyen öğrenciler aileleriyle de gemiyi ziyarete gelebiliyor. Bu ziyaretin amacı aslında Milli Savunma Bakanlığının ve Türk mühendislerinin yerli imkanlarla üretmiş olduğu gemimizin tanıtımını sağlamak. Burada öğrencilerimizin hem özgüven hem de mesleki motivasyon bakımından kendilerine pedagojik olarak katkı sağlaması planlanıyor." dedi.

 


Yorum Yazın