Samsung telefonlar 2025 yılında fiziksel tuşlara veda ediyor

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Samsung telefonlar 2025 yılında fiziksel tuşlara veda ediyor
Abone ol
Samsung'un Galaxy S serisi akıllı telefon modellerinde herhangi bir fiziksel tuşa yer vermeyeceği iddia edildi.

Samsung, akıllı telefon piyasasındaki en önemli oyunculardan bir tanesi. Farklı bütçelere göre telefonlar tasarlayan Güney Koreli şirket, uzun zamandır ise tasarımlarında önemli bir değişime gitmiyor. Başarılı akıllı telefon üreticisi, yakın zamanda ise üst düzey modellerinde önemli bir adım atabilir.

Samsung, ses ve güç tuşuna veda ediyor olabilir

Güney Koreli akıllı telefon üreticisinin model gamının üst sıralarında Galaxy S Serisi yer alıyor. Gelen son raporlara göre Samsung, üst düzey telefon modellerine önemli bir yenilik getirecek. Buna göre Galaxy S serisi akıllı telefonlar herhangi bir fiziksel tuşa sahip olmayabilir.

Rapora göre herhangi bir fiziksel tuş içermeyen Samsung Galaxy S serisi akıllı telefonlar 2025 yılına kadar piyasaya sürülecek. Samsung’un akıllı telefonlarında meydana gelecek bu büyük değişikliği Galaxy S25 ile birlikte gelmesi bekleniyor.

Samsung’un ses seviyesi ve güç tuşu için nasıl bir yol izleyeceği ise henüz netlik kazanmadı. Bu konuda ilk akla gelen dokunmatik yan yüzeyler oluyor. Şirketin telefonu zorla kapatma ve yeniden başlatmak için nasıl bir yedek planı olduğunu ise henüz bilmiyoruz. Eğer markanın böyle bir planı varsa, bu durumun çözümünü de düşünmüş olmalı.

Yakın geçmişte Apple, dizüstü bilgisayarda Touch Bar’ı tanıttığında klavyeden Escape tuşunu kaldırmıştı. Bununla birlikte, şirket gelen tepkilerin sonunda ve fiziksel Escape tuşu düğmesini yeniden modellerine ekleme kararı almıştı.

HTC de U12+ modeli ile benzer bir yola başvurmuştu. Şirket, fiziksel tuşları tamamen kaldırmasa da cihaz üzerinde yer alan düğmeler mekanik değildi. Ancak bu düğmeler de kullanıcılar tarafından geçer not alamadı. Hatta bu durum telefonun en kötü özelliği olarak gösterilmişti.


Yorum Yazın