Saldırıya uğrayan Halk TV muhabiri Ferit Demir kimdir? Nereli, kaç yaşında?

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Saldırıya uğrayan Halk TV muhabiri Ferit Demir kimdir? Nereli, kaç yaşında?
Abone ol
Deprem bölgesi Malatya'da, muhabir Ferit Demir'in canlı yayın yaptığı sırada Halk Tv ekibine aracından elinde çekiçle inen bir kişi saldırdı. Peki Ferit Demir kimdir? Detaylar haberimizde...

Ferit Demir kimdir?

 1993 yılında Cumhuriyet Gazetesi Tunceli muhabiri olarak mesleğe başlayan Ferit Demir, 2000 yılına kadar Tunceli’de görev yapan tek gazeteci oldu.

ÇGD’nin Uğur Mumcu Araştırmacı Gazetecilik ödülü,  ÇGD’nin yılın haber ödülünü aldı.
 

Serbest Gazeteci olarak Milliyet Gazetesinin Tunceli muhabirliği ile birlikte Cumhuriyet gazetesinin de uzun yıllar Tunceli muhabirliğini yaptı. 1994 1999 yılları arasında Reuters haber ajansı ve BBC için de bölgeden haberler yaptı. 

1999 yılında Hürriyet Haber Ajansı ve Milliyet Haber Ajansının birleşmesi ile kurulan Doğan Haber Ajansı’nın Tunceli Muhabirliğini 21 yıl boyunca kesintisiz sürdürdü. 
Doğan Haber Ajansında çalıştığı sırada Türkiye gündeminde aylarca konuşulan birçok habere imza attı. 

DHA tarihinin en çok ödül alan muhabiri unvanını elinde bulunduran Ferit Demir Çağdaş Gazeteciler Derneğinin, Uğur Mumcu Araştırmacı Gazetecilik Ödülü, Rafet Genç Haber ödülü, Yılın Haber ödülü, Cem Emir Sabahattin Yılmaz Haber ödülü ve Türkiye’deki birçok gazeteci örgütü ile birçok kurum tarafından onlarca gazetecilik ödülüne layık görüldü.
 


Yorum Yazın