Donald Trump tarihe geçti!

Sabıka fotoğrafı çekilen ilk ABD Başkanı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Sabıka fotoğrafı çekilen ilk ABD Başkanı
Abone ol
Eski ABD Başkanı Donald Trump, seçim sonuçlarına müdahale suçlamasıyla Georgia eyaletindeki dava için Fulton Bölge Hapishanesi yetkililerine teslim oldu ve herhangi bir sanık gibi kayıt altına alındı. Trump, sabıka fotoğrafı çekilen ilk ABD Başkanı oldu.

Trump, perşembe akşamı, kablolu televizyon kanallarının en çok izlendiği ve ”prime time” olarak anılan zaman aralığında teslim oldu. Eski Başkan, serbest kalıp duruşmayı beklemek için 200 bin dolar kefalet bedeli ödemek zorunda kaldı. 

Hapishanede toplamda yaklaşık 20 dakika geçiren Trump, serbest kaldıktan sonra davayı ”gülünç” olarak niteledi.

Eski ABD Başkanı, bu sefer geçmiş davalarda kendisine sunulan ayrıcalıklar sunulmadan teslim oldu. Trump’ın geçmişteki davalarda engellemek için yoğun mesai harcadığı sabıka fotoğrafı bu sefer çekildi. Bu bir ABD Başkanının çekilen ilk sabık fotoğrafı olarak tarihe geçti. İnternet kayıtlarına göre teslim olduğu Fulton Bölge Hapishanesi’nde Trump’ın ayrıca parmak izleri alındı ve kilosu 97.5 kilo (215lb) olarak kaydedildi. 

Trump, 2021’de Beyaz Saray’dan ayrıldıktan sonra 4. kez resmen suçlandı; son beş ay için dört kez gözaltına alındı. Bölge Savcısı Fani Willis, Trump’a aralarında şantaj, resmi görev yeminini ihlal etme, bir kamu memurunu taklit etme, sahtecilik yapmaya çalışma ve sahte beyanda bulunma bulunan 13 suçlama yöneltildiğini bildirmişti.

Trump aynı gün içinde New Jersey’den Georgia’ya gidip geri döndü. Kendisine hapishaneye giderken büyük bir konvoy eşlik etti. 

Eski ABD lideri, 2024 Başkanlık seçimlerinde Joe Biden’ın karşısına çıkacak Cumhuriyetçi adayı belirleyecek ön seçimlerde açık ara farkla önde olduğu için davanın arkasında siyasi gerekçeler olduğunu savunuyor. 

Eve dönmeden önce gazetecilere açıklamada bulunan Trump, seçim sonuçlarına meydan okuma hakkı olduğunu savundu. Trump, seçim çalındığını düşündüğü için bu yönde adımlar attığını ifade etti.

Davada Trump’la birlikte suçlanan 18 şahsın yarısı, önceki günlerde Fulton Bölge Hapishanesi’nde kayıt altına alınmıştı. Aralarında eski New York Belediye Başkanı Rudy Giuliani ve eski Beyaz Saray Özel Kalem Müdürü Mark Meadows da bulunuyor.

 

Trump’ın başka iddianamelerinde hangi suçlamalar var?

Mart ayındaki ilk iddianamede Trump, porno film yıldızı Stormy Daniels’a yaptığı ödemeyi kayda geçirmemekle suçlandı.

Trump’ın kendisinin de her seferinde reddettiği ilişki için Daniels’a susması için 130 bin dolarlık bir ödeme yaptığı iddia ediliyor. Duruşma New York’ta görülecek.

Eski Başkan ardından da Florida’daki evinde gizli dosyaları yasa dışı bir şekilde saklamakla ve istendiğinde geri vermemekle suçlandı.

Üçüncü iddianame de iki hafta önce başkent Washington’da açıklandı.

Georgia’daki en son suçlamalarda olduğu gibi Trump, bu iddianamede de 2020 seçim sonuçlarına müdahale etmekle suçlandı.

Aynı zamanda bu iddianamede Trump’ın devamlı olarak seçimi kazandığına dair asılsız beyanları da yer alıyor.

Savcı, Trump’ın destekçilerinin Ocak 2021’de ABD Kongresi’ne bu ”yalanlar” yüzünden saldırdığını söyledi.


Yorum Yazın