Saba Tümer'den Flash TV açıklaması

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Saba Tümer'den Flash TV açıklaması
Abone ol
Yayın hayatına geri dönen Flash TV, kadrosuna birçok önemli ismi kattığını duyurmuş ve reklam afişlerinde bu isimlere yer vermişti.

Yayın hayatına geri dönen Flash TV ile anlaştığı öne sürülen sunucu Saba Tümer, kanalın yeni sezon afişlerinde ismini görünce sosyal medya hesabından açıklama yaparak, teklif geldiğini ancak kabul etmediğini belirtti.

Tümer, "Flash TV'nin tarafıma teklif yaptığı doğrudur ancak görüşmeler sonucunda yanıtım olumsuz olmuştur" dedi.

Saba Tümer'in açıklaması şöyle:

"Zorunlu açıklama... Flash TV ile anlaşmış olduğum hakkında çıkan haberler ve görseller gerçeği yansıtmamaktadır. Flash TV'den tarafıma program yapma teklifinde bulunulduğu doğrudur ancak görüşmelerimiz sonucunda kendilerine yanıtım maalesef olumsuz olmuştur. Bu süreçte, anlaşmamız olmamasına rağmen kurum adına hazırlanan billboardlarda fotoğrafımı görünce bu açıklamayı yapmak zorunlu hale gelmiştir. Bu vesileyle yeniden yayın hayatına başlayacak Flash TV çalışanlarına sonsuz başarılar dilerim."

Kahkahasını 90 bin liraya satmıştı

Ünlü sunucu Saba Tümer, Türk televizyonlarında attığı kahkahalar ile her zaman dikkatleri çekmişti. Tümer, blok zincir teknolojisi olan NFT ile kahkasını 90 bin liraya sattığını açklamıştı.

Tümer, kahkahasını satmasını Instagram hesabında şöyle duyurmuştu: "Dünyada bir ilk. Kahkaham #nft olarak rekor bir fiyata satıldı. Sevgili İzzet Pinto 90 bin TL ödedi... Ben de bu parayı eşit olarak Darüşşafaka, Tohum Otizm Vakfı ve 10 bin fidanla 'Kahkaha Korusu' yaptırmak için bağışlıyorum. Bağışlar gerçekleşince dekontları story bölümünde paylaşacağım."

NFT nedir?

NFT, belki de en iyi, bir şeyin gerçekliğinin dijital sertifikası olarak tanımlanabilir.

Burada satılan sanat eserleri, bir resim ya da heykel gibi fiziksel varlığı olan işler değil. Bu yüzden NFT'ler yani "dijital sertifikalar", nadirliği ve sahipliği temsil ediyor.

NFT'ler tıpkı Bitcoin ve diğer kripto para birimleri gibi, blockchain (blok zinciri) teknolojisini kullanıyor ve yapılan alışverişler bu teknoloji üzerinden kayıt altına alınıyor.

Bu sistem sayesinde, sanatçı müzayede şirketlerini aradan çıkararak, doğrudan alıcılara ulaşabildiği gibi, satılan dijital eserin yeniden el değiştirmesi üzerinden de komisyon alabiliyor.

Tam bu noktada şu örneği verebiliriz; yaşayan en pahalı ressam olan İngiliz sanatçı David Hockney'nin 2018 yılında bir resmi 90,3 milyon dolara el değiştirdi. Ancak Hockney bu satıştan hiç pay almadı. Çünkü 1972 yılında aynı resmi 18 bin dolara satılmıştı.

NFT sayesinde ise dijital sanatçılar, devam eden satışlardan da değişen yüzdelerde pay alabiliyor.

Müthiş rakamlara el değiştiren dijital varlıklar arasında, GIF'ler, şarkılar ve videolar da bulunuyor.

NFT sertifikalı satışların ulaştığı çılgınlığı, yatırım balonu olarak tanımlayanların sayısı da az değil.(BBC Türkçe)

 

 

 


Yorum Yazın