Saadet Partisi’nin çift maaş önergesine ret

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Saadet Partisi’nin çift maaş önergesine ret
Abone ol
Gelecek-Saadet Grubu İstanbul Milletvekili Dr. Selim Temurci’nin Meclis Plan ve Bütçe Komisyonu'nda görüşülen Torba Yasa teklifi çerçevesinde gündemde yer alan Kamuda Çift Maaş Uygulamasının sonlandırılmasına ilişkin önergesi iktidar oylarıyla reddedildi.

Muhalif- Ankara

Meclis Plan ve Bütçe Komisyonu uzun bir çalışma mesaisinin son günlerinde Torba Yasa teklifi üzerinde görüşmelerini tamamladı. Gelecek-Saadet Grubu sözcüsü Temurci’nin  Kamuda Çift Maaş Uygulamasının n sonlandırılmasına ilişkin önergesi iktidar oylarıyla reddedildi. Temurci’nin açıklamaları şöyle:

“Grup olarak daha önce vermiş olduğumuz araştırma önergesi TBMM Genel Kurulunda kabul edilmedi. İktidar, gündemde yer alan bu konu ile ilgili herhangi bir çift maaş uygulamasının olmadığını iletti. Bu konu milletimizin gündemini meşgul etmekte. Yasama faaliyeti yürüten bir organ olan mecliste, siyasetin en önemli tartışma alanı haline gelmiş bu konuyu çözüme kavuşturmamız gerekmektedir. Gelin bu konuyu iktidar ve muhalefet milletvekilleri olarak milletimizin gündeminden çıkaralım dedim. Bu çerçevede Kamuda görev yapanların, kamu ya da özel herhangi bir kuruluşta ikinci bir resmi görev almasına, çoklu maaş ve huzur hakkı uygulamasına son verilmesi adına torba kanuna eklenmesi için kanun maddesi önergesi verdik. Bu önerge ile birden fazla görevlendirme ve çift maaş uygulaması son bulacak, ilgili yasalardaki eksiklik giderilecektir. Böylelikle hem bütçeye katkı, hem de siyasetin en önemli tartışma alanlarından birisinin önüne geçilerek, temiz siyaset ilkesine uygun bir adım atılmış olacaktır.  Yasama faaliyeti yürütüyoruz, bu çalışmayı yapalım ve bu maddeyi kabul ederek bu tartışmaları bitirelim.”


 


Yorum Yazın